eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Bíró Attila szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának negyeddöntőjében, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bíró Attila: ha ugyanilyen játékvezetést kapunk egy éve Budapesten a döntőben, akkor megnyerjük a világbajnokságot

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy az ameirkaiak jobbak voltak Long Beachen, a női Világkupa elődöntőjében, de nehezen emésztette meg a részrehajló játékvezetést.

„Hadd kezdjem azzal, hogy az amerikaiak megérdemelten nyertek, jobbak voltak nálunk. Mégsem tudom csak úgy elengedni mindazt, ami történt, mert azt mondom: ha ugyanilyen játékvezetést kapunk egy éve Budapesten a döntőben, akkor megnyerjük a világbajnokságot.

Visszanéztem több jelenetet, az emberelőnyeik többsége fújható volt – viszont hogy mi a harmadik negyed végéig mindössze hármat kapjunk, az engem felháborít, mert a mi oldalunkon is adódott legalább három-négy ötven-ötvenes szitu, amiben ugyanúgy fújhattak volna. Összességében Izraelnek többet ítéltek a negyeddöntőben, mint nekünk, ők kikaptak tízzel, mi hattal – ennél azért nagyobb különbség van a két csapat között, és egyáltalán nem gondolom, hogy az amerikaiak meg ennyivel jobbak nálunk.

Amikor tavaly itt túráztunk, az amerikai bírók tisztességesebben vezették a felkészülési meccseinket. Gyakorlatilag két és fél negyeden át akciógólokkal tartottuk magunkat egálban, nem véletlenül tűnt idegesnek a másik kispad. Az persze törvényszerű volt, hogy ebben az őrlésben előbb-utóbb elfáradunk, meg az amerikaiak is látták, hogy tovább is mehetnek a keménységben, mint az egyébként megszokott határ. Fáradtan pedig egyre komolyabbakat hibáztunk a harmadik negyed vége felé és aztán a negyedikben, amikor már könnyű gólokat lőttek.

Még egyszer, nem állítom, hogyha másképp vezetik, netán csak normálisan, akkor nyerünk – legfeljebb kikapunk egy-két góllal, és akkor amiatt vagyok dühös. Így viszont egy pillanatig nem tudok haragudni a lányokra, meg is dicsértem őket, mert még az életben nem játszottak ilyen színvonalon az amerikaiak ellen, mint két és fél negyeden át. Hogy mit keresett a parton ugyanaz az ausztrál bírónő, akit tavaly felfüggesztettek, miután a spanyolok elleni Világliga-döntőnkön cserével kiállította ütésért a centert, aztán visszavonta az ítéletét és visszahívták a játékost a zuhanyból, hogy bocs, mégsem, és végül ő lőtte a győztes ötméterest...

Ezt jó lenne megfejteni, most azon túl, hogy ausztrálként a világ másik végén, tavaly november óta garantáltan nem vezetett ilyen hőfokú meccset, úgyhogy a világ vicce, hogy egy ilyen szintű tornán próbálja felvenni a fonalat, ami megint nem sikerült neki. És még azt sem állítom, hogy direkt csinálta, csupán ennyi telik tőle.

De rendben, foglalkozzunk a saját dolgunkkal, tanulunk ebből a mérkőzésből, meg talán az is jelent majd valamit, ha végre teljesen egészségesen állunk fel, mert Rebeccával (Parkes) más lehet, neki simábban adják a kiállításokat, úgyhogy bízom benne, a vébére ott lesz ő is, és mindenki más, és akkor egyszer végre felénk fordul a szerencse. Tettünk eddig is sokat, és még fogunk is, hogy így legyen.”

A Világkupa elődöntőjében az Egyesült Államok 16-10-re győzött a magyar válogatott ellen, amely így hétfőn hajnali kettőkor a spanyolokkal a bronzéremért játszhat majd.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×