eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kun Anna a lengyel Renata Knapik Miazga elleni küzdelem végén a WestEnd női párbajtőr Grand Prix Sákovics József emléktorna döntőjében a BOK Csarnokban 2023. március 12-én. Kun Anna ezüstérmet nyert.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kun Anna ötödik az EB-n

Az ötödik helyett végzett Kun Anna a női párbajtőrözők szombati versenyében, a plovdivi egyéni vívó Európa-bajnokságon.

A magyar sportoló a georgiai Anasztaszija Szpasz felett aratott magabiztos győzelmét követően a nyolcaddöntőben szoros asszóban múlta felül a francia Coraline Vitalist, aki egy körrel korábban Muhari Esztert búcsúztatta.

Sokáig jól teljesített a negyeddöntőben is, taktikusan vívott, jól felépített akciókkal 7-2-re elhúzott az ugyancsak francia Auriane Mallo-Bretonnal szemben, de a második szünetre már két tusra szűkült az előnye. A folytatásban pedig tovább folytatta a felzárkózást a francia párbajtőröző, sőt a vezetést is átvette. Kun - aki az idény során négyszer állt dobogón világkupán vagy Grand Prix-n és egy vk-t meg is nyert - az utolsó percben kétszer egyenlített, végül 12-12-nél járt le a vívóidő. A ráadásban a magyar párbajtőröző volt a kedvezményezett, de nem tudott élni ezzel az előnnyel, mert egy együttes találat után Mallo-Breton egylámpás találatot adott.

A 16 között pástra lépett még Tóth Jázmin is, aki egyetlen találattal kapott ki a svájci Angela Kriegertől, és végül a 14. helyen zárt.

Muhari Eszter 24., Büki Lili 33. lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×