eur:
395.11
usd:
368.18
bux:
71554.15
2024. július 2. kedd Ottó
fotó: Laszlo Szirtesi/HTS Team
Nyitókép: Laszlo Szirtesi/HTS Team

"A szervezete még küzd" - kritikus állapotban van egy magyar sportoló Csehországban

Súlyosan bukott a cseh motokrosszbajnokság első futamában Szvoboda Bence. Megsérült feje, kórházba vitték. Állapota válságos.

Bár már halálhírét keltették csapata a közösségi médiában azt közölte, hogy életben van az a magyar motokrossz-versenyző, aki egy csehországi versenyen hatalmasat bukott.

Szvoboda Bencéről azt írta a HTS Team, hogy az esés után "a prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A mai vizsgálatok során megállapították, hogy

az agyi funkciói nem működnek.

A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani. Bence még nem tekinthető halottnak.

A közleményben az is szerepel, hogy a "szülei ott vannak mellette a kórházban, hogy az utolsó pillanatig segítsék fiúkat".

Szvoboda Bencéről 2017-ben írtunk utoljára, amikor első magyar motokrosszosként megnyerte a cseh bajnoki címet. Azt nyilatkozta akkor: "hét éve küzdök ezért a címért, de a siker kapujában eddig mindig közbejött valami"

A kaposvári versenyző hozzátette: azért különösen büszke a győzelmére, mert a profik mezőnyében a cseh bajnokság az egyik legnívósabb Európában.

Címlapfotónk a HTS Team közösségi oldaláról való.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×