eur:
394.6
usd:
365.81
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Nemzeti Atlétikai Központ 2023. június 1-jén. Kimagasló sikert hozott, több mint négyszáz iskola több mint százezer diákja vett részt a budapesti atlétikai világbajnoksághoz kapcsolódó Sulihős programban - jelentették be a szervezők. A programban résztvevő iskoláknak a vb szervezői intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra, továbbá az iskolák 50 százalékos kedvezményt kapnak, amit jegyvásárlás esetén használhatnak föl.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Gyulai Miklós: soha nem látott létszámban indulhatnak a magyar atléták a budapesti vb-n

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke reméli, minél több magyar versenyző kvalifikál a következő két hónapban. Arról is beszélt, hogy az atlétika nem az a sportág, amelyben elvárás az éremszerzés, de számíthatunk magyar dobogósra.

"Most még inkább a kvalifikáció végéig számolok vissza, ez július 30. Van két hónapja a magyar atlétáknak, akik aspirálnak a részvétel kiharcolására. A java most jön" – mondta az InfoRádióban Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Június 8-án lesz a Lantos Sporttelepen a World Atlhetics Continental Tour Bronze-sorozatba tartozó esemény, ami kvalifikációs szempontból fontos az atlétáknak, mert nemzetközi mezőnyben tudnak megmérettetni. Lesz egy hasonló kategóriájú verseny június 11-én Nyíregyházán, utána július 7-8-án rendezik a magyar majnokságot, majd július 18-án lesz a Gyulai Memorial Székesfehérváron, és július végén lezárul a kvalifikáció.

"Bízom benne, hogy a korábbi versenyeken soha nem látott létszámmal tud kvalifikálni a magyar válogatott a budapesti eseményre" – mondta a szövetség elnöke.

Magyar atléták, akiket láthatunk

A világbajnokságra két módon lehet eljutni. Az egyik a nevezési szintek teljesítése. Jelenleg négy ilyen atléta van: Madarász Viktória, aki a 35 kilométeres gyaloglásban Eb-bronzérmes, Halász Bence kalapácsvetésben, Kozák Luca 100 gáton, és Molnár Attila férfi 400-on kvalifikálta magát.

A magyar atléták többsége a világranglistáról juthat el a vb-re. Az előzetes terv az volt, hogy 20-25 fő szerepeljen a világbajnokságon, de most úgy tűnik, a 30-35 fős csapat sem kizárt, ami az elnök szerint "óriási teljesítmény" lenne.

Gyulai Miklós hozzátette, minden hazai világversenynél szinte alapkövetelmény, hogy legyen magyar siker, mert az csalogatja be a nézőket a világsztárok mellett.

"A magyar érem megszerzésének van realitása, de mivel sportról van szó, garancia nincs rá"

– mondta. A remények szerint leginkább férfi kalapácsvetésben lesz erre lehetőség, de az elnök bízik még két-három döntős pozícióban. Gyulai Miklós hozzátette: az éremszerzés nem alapelvárás, mert óriási a konkurencia, a lehető legjobb formaidőzítés kell, de az sem biztos, hogy elegendő egy éremre vagy döntős helyezésre.

"Ha a versenyző az éves legjobbjával, vagy egyéni csúcsával, esetleg magyar csúccsal megörvendeztet minket, de az nem elegendő az éremszerzésre, azért mi nem fogunk elkeseredni, és nem fogjuk a fejét venni. Már önmagában az nagy teljesítmény, hogy valaki indulhat a vb-n" – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×