eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Klein Dávid hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja az Everest alaptáborban 2017. április 8-án. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.
Nyitókép: Mohai Balázs

Nincs megállás, újabb magyar hegymászók indulnak veszélyes útra

A Hindukuson 20 éve nem járt expedíció.

Suhajda Szilárd tragédiája után néhány nappal újabb magyar hegymászók indultak csúcstámadásra. Klein Dávid és társa, Kerekes Bence a BWT Hindukus Expedíció keretében vélhetően a Hindukus meghódítását tűzte ki célul – írja a Sokszínű Vidék.

Az Eurázsiai-hegységrendszerhez tartozó, a pakisztáni-afgán határvidéken húzódó hegységben található a világ egyik legmagasabb csúcsa.

A BWT Hindukus Expedíció két hegymászója május 29-én indult útnak Ferihegyről, május 30-án érték el Iszlámábádot és 31-én érkeztek meg Csitrál megyébe, az afgán határ közelébe.

Címlapról ajánljuk

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×