eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) újonnan megválasztott elnöke a szervezet rendkívüli közgyűlése után a Duna Arénában 2022. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Madaras Norbert az FTC BL-esélyeiről: "lőtávolban" van a Recco, de mindenkinél jobb

Számos fejlesztést készített elő a Magyar Vízilabda Szövetség a következő időszakra – jelezte a szervezet közgyűlésén és az InfoRádiónak adott interjúban Madaras Norbert, aki fél éve vette át az elnöki tisztséget.

Az ismerkedés hónapjai elteltek Madaras Norbert számára a Magyar Vízilabda Szövetség élén, igaz, a lehetőségekhez képest felkészülten érkezett a sportág vezetésébe. "Pontos képet kellett kapnom arról, hogyan állunk, milyen volt a múlt és milyen a jelen, mik lehetnek a szakmai és azon túli célok" – mondta az InfoRádióban.

Nagy hangsúlyt fektet az oktatási anyagokra, amelyek nem csupán nyomtatott anyagok, de videók, animációk is. "Mindig, mindenhol nem lehetünk elsők, de a lehetőséget meg kell adni az edzőknek, a képzésüknek, hogy minden rendben menjen és olyan fényes évtizedeink következzenek, mint amilyenek a múltban voltak" - folytatta.

A klubszezon június elején zárul a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjével, de nem lesz könnyű feladata az FTC-nek Belgrádban, erről is elmondta a véleményét.

"A legnehezebb ellenfelet kapta a Ferencváros, de lelkileg lehet ez könnyű is, hiszen a Reccónak a győzelem a végcél,

amihez szintén nagyon nehéz útja lesz. Én bízom benne, hogy a Ferencváros meg tudja ezt nehezíteni, akár meg is akadályozhatja. Egy meccsen azért minden lehet" – boncolgatta az esélyeket Madaras Norbert, aki szerint "papíron egy fokkal jobb csapat a Recco, ez teljesen nyilvánvaló, mindenkinél jobb, de lőtávolban van egy-két csapat, köztük a Ferencváros is".

A zöld-fehérek edzőjére külön kitért, mivel a Final 8 másnapján kezdődik a férfiválogatott felkészülése, amelyet szintén Varga Zsolt irányít – immár teljes állású szövetségi kapitányként. (Közben a női csapat Erdélyben edzőtáborozik.)

"A lányok BL-végjátéka már lezajlott, a fiúknál még a vetélytársaknál sem kezdődött meg a válogatottak felkészülése. Van egy rövid távú célunk: a minél jobb fukuokai vb-szereplés. Jó lenne, ha az egyik válogatottunk minél hamarabb kvótát szerezne, akár már Fukuokában is. Utána nyugodtabban lehetne dolgozni. Aztán a cél az olimpia lesz, és ott minél jobban szerepelni" – mondta még.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×