eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fábián László főtitkár beszédet mond a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play díjainak átadásán a Városligeti Műjégpálya dísztermében tartott ünnepségen 2022. december 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A MOB igyekszik segíteni a súlyemelőknek

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vizsgálja a sportszakmai lehetőségeket, amelyek révén még hatékonyabban dolgozhatnak a magyar súlyemelők és edzőik.

A hazai ötkarikás testület képviseletében Fábián László főtitkár beszélt erről a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) szombati, éves rendes közgyűlésén beszélt, elsősorban a tatai edzőtábor eddiginél intenzívebb igénybe vételét említve a legjobbak számára szóba jövő támogatásként.

Fábián László dicsérte a sportági utánpótlás tavalyi eredményeit, benne a nemzetközi sikereket, és úgy vélekedett, hogy viszonylag szerény körülmények között jó és hatékony munkát végez a szövetség.

Dobos Imre, az MSSZ elnöke írásos beszámolójának a közgyűlés előtt elhangzott szóbeli kiegészítésében örömmel nyugtázta a MOB segítőkészségét, és a lehetőséget, hogy a súlyemelők a legjobb körülmények között készülhetnek a tatai edzőtáborban. A nemzetközileg is számottevő versenyzők közül például a párizsi olimpiát is megcélzó

Nagy Péter folyamatos edzési lehetőséggel számolhat Tatán,

és az ötkarikás kvalifikáció szempontjából figyelembe vett női súlyemelők - az egyformán korosztályos Európa-bajnok Boros Viktória és Mitykó Veronika - is időszakonként bevonulhatnak a táborba.

Az MSSZ első embere kiemelte, hogy az említettek és a férfi utánpótlás egyik legnagyobb ígérete, Fekécs Szilárd - akik egyformán indulnak az e hét végén rajtoló jereváni Európa-bajnokságon - a tavalyi felnőtt világranglistán is előkelő helyen voltak súlycsoportjukban.

Dobos Imre hangsúlyozta azt is, hogy míg sok szövetség kevesebbet kap, mint korábban, az MSSZ erre az évre megőrizte állami támogatásának szintjét.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×