eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Umar Kremljov, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) orosz elnöke a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny döntői előtt a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2021. február 12-én.
Nyitókép: Umar Kremljov, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) orosz elnöke. MTI/Czeglédi Zsolt

Botrányok a női ökölvívó-világbajnokságon

Botrányos eseményektől sem volt mentes az indiai fővárosban zajló női ökölvívó-világbajnokság záró szakasza.

Az oroszokkal esett meg, hogy három érmesük közül az aranyat nyert Anasztaszija Demurcsjan szombati eredményhirdetésénél, miközben felvonták az orosz zászlót, a himnusz helyett Pjotr Csajkovszkij 1. hangversenyének egy részlete hangzott fel. A dallamot korábban zenei kíséretként használták az orosz sportolók olimpiai díjátadó ünnepségein, 2021-ben Tokióban és 2022-ben Pekingben, valamint más nemzetközi viadalokon is, miután Oroszország büntetést kapott az állami szintű doppingolás miatt, így nemzeti szimbólumait nem használhatta.

Hosszú idő után az indiai ökölvívó-világbajnokság vált az első olyan nagy nemzetközi tornává, amelyen orosz sportolók nemzeti zászlóval és himnusszal vehettek részt az orosz Umar Kremljov elnökölte nemzetközi szövetség (IBA) döntése nyomán. A Demurcsjan tiszteletére rendezett ceremóniát később megismételték, ekkor már az orosz himnuszt lejátszva.

Az Új-Delhiben vasárnap (ma) záruló vb másfajta kellemetlenséggel is szolgált az IBA-nak és a házigazdáknak. Kremljov elnök bejelentése szerint ugyanis olyan bokszolókat fedeztek fel, akik nőnek adták ki magukat.

"A DNS-vizsgálatok eredményei alapján számos olyan sportolót azonosítottunk, akik megpróbálták becsapni kollégáikat, és nőnek adták ki magukat. A vizsgálatok eredményei alapján bizonyosodott, hogy XY kromoszómájuk van. Az ilyen sportolókat kizártuk a világbajnokságról" - mondta Kremljov az orosz állami hírügynökségnek.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×