eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Magyar Kosárlabda Múzeum kiállítása a szövetség székházában a megnyitó napján 2022. október 28-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagyon nehéz helyzetbe került a címvédő Sopron

Ma elrajtol a női kosárlabda Euroliga 2023-as rájátszása. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőben a címvédő Sopron Basket a Fenerbahce gárdájával találkozik. Megismétlődik a tavalyi finálé párosítása.

A pályaelőny a török gárdánál van, így az első és szükség esetén a sorsdöntő harmadik mérkőzés házigazdája lesz a Fener - írja a wbasket.hu.

A párharcról a szakportál a játékosként hétszeres magyar bajnok Károlyi Andreát kérdezte. A játékoslegenda arról beszélt, hogy az összehasonlító statisztikában óriási különbségek mutatkoznak a Fenerbahce és a Sopron között a törökök javára.

Szomorú aktualitást ad a találkozóknak, hogy Törökországban a tragikus földrengés miatt csak március 3-án indult újra a bajnokság. A válogatott szünet után addig mindössze két Euroliga csoportmeccset játszott a csapatuk. Más kérdés, hogy "a Fenernél jelenleg a kizökkenésnek komoly jele nincs".

A két csapat 25 alkalommal játszott egymás ellen az Euroligában, abból hetet nyert meg a Sopron. Igaz, az egyik a tavalyi döntő volt, két másik siker pedig a 2018-as negyeddöntő párharcból van, ami szinte napra pontosan öt éve ilyenkor ért véget.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×