eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a német Bayer Leverkusen - Ferencváros első mérkőzésének kezdete előtt a leverkuseni BayArenában 2023. március 9-én.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Kikapott a Ferencváros a Puskás Akadémiától

A címvédő és listavezető Ferencváros nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a vendég Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga esti zárómérkőzésén.

Az FTC legutóbb október 16-án szenvedett vereséget a bajnokságban, akkor a Mezőkövesd otthonában maradt alul. Azóta 13 meccsen maradt veretlen, hazai környezetben pedig a mostani volt az első veresége az idényben.

A Puskás Akadémia korábban még sohasem tudott bajnokit nyerni a Ferencváros vendégeként, most pedig három mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát is megszakította.

Az FTC előnye 11 pontra csökkent a tabella élén.

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-2)

Groupama Aréna, 7051 néző, gólszerzők: Botka (96.), illetve Komáromi (27.), Puljic (37.)

piros lap: Puljic (56.)

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka - Boudjemaa, Sigér (Marquinhos, 60.), Vécsei (Auzqui, a szünetben) - Gojak (Sagal, 67.), Frederiksen (R. Mmaee, 60.), Traoré (Baráth, a szünetben).

Puskás Akadémia: Markek - Bartolec, Golla, Spandler, Ormonde-Ottewill - Levi (Slagver, 82.) Plsek (Van Nieff, 72.), Favorov, Komáromi (Mezghrani, 88.) - Gruber (Colley, 82.), Puljic.

Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője hat helyen változtatott csapatán a Bayer Leverkusen otthonában csütörtökön játszott Európa-liga-mérkőzéshez képest.

Az első félidő első felében leginkább a mezőnyben folyt a játék, a Puskás Akadémia feltolta a védekezését, s ez nem "ízlett" a hazaiaknak, a vendégek többször is labdát szereztek. A játékrész derekától egyre aktívabban támadott a felcsúti együttes, s ennek meg is lett az eredménye, tíz perc alatt kétszer is sikerült bevennie Dibusz kapuját, s még ezen kívül is volt egy nagy helyzete.

A szünetben cserékkel frissítette együttesét az FTC trénere, s élénkebbé vált a házigazda játéka. Puljicot második sárga lappal kiállította a játékvezető, emberelőnyben pedig fölénybe került az FTC, de még így sem tudta feltörni a Puskás Akadémia védelmét. A vendégek szórványos ellentámadásokkal még tíz emberrel is zavart tudtak okozni az FTC kapuja előtt, a hajrában pedig tördelték a játékot, s végül - bár a szépítés az utolsó percben összejött a Ferencvárosnak - megérdemelten távoztak három ponttal.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×