eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Unsplash.com

Eldőlt - váratlan fordulat és "vérző sebek" az elnök leköszönése után a sakkszövetségnél

Polyánszky Zoltán 47 éves filozófust, közgazdasági doktort, a 2024-es budapesti sakkolimpiát szervező bizottság döntéshozó testületének vezetőjét választották meg elnöknek a Magyar Sakkszövetség tisztújító közgyűlésén.

Az aktív klubjátékos Polyánszky Zoltán 54, míg a másik elnökjelölt, Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora 33 szavazatot kapott. Korábban Varga Gábor is elnökjelölt volt, de ő szerdán visszalépett, míg az eddigi elnök, Szabó László nem is pályázott újra a tisztségre és végül elnökségi tagnak sem jelöltette magát.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a távozó elnök maga helyett leginkább Sterbetz Tamás favorizálta. Szót is emelt érdekében.

Megválasztása után Polyánszky Zoltán az MTI-nek elmondta, örül a győzelmének, de annak nem, hogy meglehetősen feszült körülmények között született meg a döntés. A közgyűlés félórás késessel kezdődött el, mert már arról vita alakult ki, hogy automatikusan a korábbi elnök, Szabó László legyen a levezető elnök, vagy ahhoz a közgyűlés jóváhagyása is szükséges.

Polyánszky Zoltán megválasztása után a korábbi elnökség tagjai, illetve a Sterbenz Tamáshoz kötődő elnökségi tagjelöltek is sorra jelentették be visszalépésüket, velük együtt még Farkas Attila Erik, a jelölő és a mandátumvizsgáló bizottság elnöke is elhagyta a Magyar Sport Házát.

Az új elnök a legfontosabb feladatai között említette meg, hogy a sakkszövetség haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel a budapesti sakkolimpia megrendezésével kapcsolatban, és induljon párbeszéd a válogatott játékosokkal is.

Alelnöknek Flumbort Andrást választotta meg a megfogyatkozott létszámú közgyűlés. Az elnökségbe bekerült még többek között a nyolcszoros magyar bajnok, U18-as világbajnok nagymester, Berkes Ferenc, valamint Polgár Judit férje, Font Gusztáv.

Flumbort András kifejtette: nagyon sok sebből vérzik a magyar sakk, az eddigi alelnök Nádasi Tamás, valamint Sterbenz Tamás elnökségi tag elvesztését rossznak és károsnak nevezte. Hangsúlyozta, az új elnökségnek békejobbot kell nyújtania a többiek felé annak érdekében, hogy "egy irányba lehessen húzni az evezőket", valamint átláthatóvá kell tenni a szövetség működését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×