eur:
394.72
usd:
366.02
bux:
71512.94
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pexels.com

Bátor döntésre jutott a sakkszövetség elnöke

Szabó László erről a közösségi oldalán tájékoztatott.

Szabó László a Magyar Sakkszövetség szombati tisztújító közgyűlése előtt úgy határozott, nem fogadja el a felkéréseket és nem indul a szervezet elnöki posztjáért.

Mint olvasható, döntése hátterében két ok áll: egyfelől a következő években más kihívásokkal és feladatokkal tervez, másfelől, hogy Sterbenz Tamás aktív sakkversenyző, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora vállalja a pozíciót, akit egyébként kiváló elnökjelöltnek tart. „Ez megnyugtató és örömteli hír és lehetőség a magyar sakkcsaládnak” – fogalmaz a jelenlegi elnök.

Szabó László Facebook-bejegyzésében emlékeztet, hogy az elmúlt négy év esztendőben Magyarországra hozták a sakkolimpiát, friss alapokra helyezték az ifjúsági sakkozás rendszerét, számtalan online projektet indítottak el és stabilizálták a szövetség működését.

Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki támogatta magyar sakkot az elmúlt években, és biztos benne, hogy egyre többen lesznek ilyenek. „A magyar sakkozás szereplői: versenyzők, sportszakemberek, egyesületek és a Magyar Sakkszövetség mindig számíthat rám!” – zárja gondolatait Szabó László.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

A hét korábbi részéhez képest tegnap határozott emelkedést láttunk az amerikai piacon, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot állított be, részben a Teslának is köszönhetően, hiszen az elektromosautó-gyártó papírjai több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a vártnál jobb értékesítési számokat közölt a cég a második negyedévről. Ezek után az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodott annak ellenére, hogy vegyes BMI adatok érkeztek az országból, és a globálisan jó hangulat úgy tűnik, hogy Európában is kitart ma, hiszen emelkedés látszik a régió részvénypiacain.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×