eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
sport background - green field in soccer stadium. ready for game in the midfield, 3D Illustration - Not a real stadium - a composition of several graphic elements.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Hátrányba került, mégis nyert a Honvéd a Puskás Akadémia ellen

Gól nélküli félidő után a felcsútiak szereztek vezetést, de aztán kétgólos különbséggel kikaptak.

A kieső helyen álló Budapest Honvéd hazai pályán 3-1-re legyőzte az ötödik Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában, ezzel megszakította hét tétmérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

A felcsúti csapat egymás után a harmadik bajnokiján maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC 3-1 (0-0)

Bozsik Aréna, 3656 néző, v: Bogár

gólszerzők: Prenga (56., 67.), Lukic (81.), illetve Favorov (48.)

kiállítva: Doka (86., Honvéd)

sárga lap: Lovric (89.), illetve Corbu (15.), Bartolec (45+1.), Spandler (51.), Batik (65.)

Honvéd: Dúzs - Lovric, Prenga, Capan - Samperio, Bocskay (Szabó, 79.), Mitrovic, Tamás - Kocsis (Doka, 79.), Lukic (Átrok, 94.), Domingues (Keresztes, 94.)

Puskás Akadémia: Tóth - Bartolec, Batik, Spandler, Ormonde-Ottewill - Slagveer (Zahedi, 73.), Favorov, Corbu (Komáromi, 73.), Levi - Puljic (Colley, a szünetben), Gruber (Van Nieff, 63.)

Sok szabálytalansággal és így töredezett játékkal telt a mérkőzés első 20-25 perce. Ebben az időszakban a vendégek előtt adódott igazi gólhelyzet, de a remek indítást kapó Slagveer a kiválóan helyezkedő és jó oldalra vetődő Dúzs kapusba rúgta a ziccert. Összességében a teljes első félidőben fölényben futballozott a Puskás Akadémia, legalábbis a kapura lövések arányát illetően. Gólt azonban a szünetig sem a felcsútiaknak, sem pedig a házigazdáknak nem sikerült szerezni, igaz, a Honvéd kapufáig jutott Tóth kapus bravúros védésének eredményeként.

Fordulás után nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe a Puskás Akadémia, amely hamar meg is szerezte a vezetést, az öröm viszont nem tarthatott sokáig, a Honvéd ugyanis nyolc perccel később egyenlített. A folytatásban lendületben maradt a fővárosi együttes, amely fordítani is tudott: az albán Herdi Prenga másodszor volt eredményes 11 perc alatt, majd a hajrá kezdetén Lukic eldöntötte a meccset a piros-feketék javára. A Honvéd hat nyeretlen bajnoki és egy elveszített kupameccs után győzött ismét.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×