eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (b) és a debreceni Szécsi Márk a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC-Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte a debreceni rangadót

A Debrecen kikapott otthon a címvédő és nagy előnnyel éllovas Ferencvárostól.

A hazai csapat először szenvedett vereséget idén a bajnokságban. Az Európa-liga nyolcaddöntőre készülő FTC két döntetlen után gyűjtötte be a három pontot.

Dzsudzsák Balázs, a debreceniek csapatkapitánya a századik NB I-es mérkőzését játszotta.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 13 004 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerző: R. Mmaee (37., 79.)

sárga lap: Do. Babunski (25.), illetve Sigér (22.), Knoester (90+1.)

piros lap: Mance (82.)

Debrecen: Megyeri - Romancsuk (Bévárdi, 83.), Dreskovic, Deslandes - Szécsi (Aydin, 59.), Varga J. (Loncar, 71.), Manrique, Ferenczi - Dzsudzsák, Sós (Mance, 71.) - Do. Babunski

Ferencváros: Dibusz - Botka, S. Mmaee (Knoester, 29.), Abena, Pászka (Civic, 55.) - Zachariassen, Esiti, Sigér (Boudjemaa, 89.), Traoré - Frederiksen (Wingo, 89.), R. Mmaee

A Ferencváros lépett fel támadólag a két leggólerősebb csapat mérkőzésén. Ryan Mmaee-től az első tíz percben két lövés érkezett a debreceni kapura, ezek közül a másodiknál nagy bravúrral hárított Megyeri. Letámadott a fővárosi együttes, hamarosan újabb helyzete is akadt Mmaee-nak. A félidő közepén jöttek ki a szorításból a hazaiak, majd a vendégektől Samy Mmaee-t le kellett cseréni Dorian Babunski szabálytalansága után: a támadó megpróbált visszatámadni, és becsúszásakor megtaposta a védő bokáját. Az FTC a hajrához közeledve gyors ellentámadásból szerzett vezetést Ryan Mmaee pontos befejezésének köszönhetően.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor újabb cserére kényszerült a Ferencváros, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző Pászka helyére Civicet küldte be.

A játékot továbbra is a bajnok csapat irányította, az elmúlt hetekben jó formát mutató Debrecenben nem volt elég erő ahhoz, hogy érdemben tegyen az egyenlítésért. A ferencvárosi fölényt jelezte Traoré kapufája, majd Ryan Mmaee második gólja. A duplázó támadó a 79. percben a tizenhatos vonaláról tekert a debreceni kapu jobb oldalába. Csakhamar meg is fogyatkozott a hazai csapat, a 82. percben Mance labdavesztés után hátulról felvágta Zachariassent, ezért Andó-Szabó kiállította őt, bő tíz perccel a pályára lépését követően.

Az FTC végig kontrollálta a mérkőzést és megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×