eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Megvan, ki váltja Fürjes Balázst a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetésében

A Nemzetközi Úszó Szövetség, a World Aquatics (korábbi nevén FINA) elnökségében lejárt az eddigi magyar tag, Fürjes Balázs mandátuma, ő pedig jelezte, több fontos megbízatása miatt nem tudja vállalni a folytatást.

Ezt a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára jelentette be szerdán a saját Facebook-oldalán. Bejegyzésében kiemelte, azt javasolta a Magyar Úszó Szövetségnek és a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy mostantól helyette más képviselje Magyarországot a szervezetben.

A MÚSZ közleményében köszönetet mondott Fürjes Balázsnak a magyar úszósport érdekében a FINA Büro tagjaként kifejtett tevékenységéért, egyúttal jelezte, a pozíciót Magyarország nem szeretné elveszteni, ezért Wladár Sándor elnököt jelöli a Büróba, akiről hamarosan dönthet a WA vezetősége. Ezzel együtt erősödik a magyar vízilabda sport nemzetközi képviselete is, mivel

Madaras Norbert MVLSZ-elnök az európai szövetség vezető testületébe, a LEN Büróba kerülhet be hamarosan.

Megbízatása során Fürjes Balázs többek között óriási szerepet vállalt a 2022-es vizes világbajnokság Magyarországra hozatalában - emlékeztet rá a MÚSZ. Ezen felül társelnöke volt már a 2020-as, később 2021-re halasztott Európa-bajnokság szervezőbizottságának, de kapcsolata a hazai vizes sportokkal lényegesen korábbra datálódik. "Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy megszülethetett az úszósport csodás új otthona, a Duna Aréna, valamint megújulhatott a Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda. A pályázat vezetőjeként sikerre vitte kandidálásunkat a 2024-es rövidpályás úszó vb-re és a 2027-es vizes világbajnokságra is" - olvasható a MÚSZ közleményében. Fürjes Balázsnak a szövetség sok sikert kívánt az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság szervező bizottságának, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Brisbane 2032 olimpiai előkészítő bizottságának tagjaként végzendő munkájához.

Amennyiben a WA vezetősége elfogadja Wladár Sándor jelölését, akkor ő lemond a LEN-ben betöltött tisztéről. Miután a MÚSZ és az MVLSZ vezetője egyetértett abban, hogy Magyarországnak kulcsfontosságú a vízilabda sport magas szintű képviselete, a LEN Büróban Wladár Sándor után Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke folytatná a munkát.

"Fontosnak tartom, hogy hosszú évtizedek után a magyar vízilabda ismét képviselőt delegálhat a sportágaink szempontjából két legfontosabb vezető testület egyikébe - közölte Madaras Norbert. - Bízom benne, hogy a magyar Büro-tagok lobbierejükkel mindkét szervezetben segíteni tudják Molnár Tamás szakmai bizottságokban megkezdett munkáját, amely a vízilabda további fejlődését és népszerűsítését szolgálja."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×