eur:
393.08
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Roger Goodell, az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) vezetője beszél az NFL nagydöntőjéről rendezett sajtótájékoztatón a győztesnek járó Vince Lombardi-trófeával és az amerikaifutball-bajnoki döntőt játszó Philadelphia Eagles (j) és Kansas City Chiefs csapatok sisakjaival az előtérben Phoenixben 2023. február 8-án. Az 57. Super Bowlra február 12-én kerül sor az arizonai Glendale-ben.
Nyitókép: MTI/EPA/Caroline Brahman

Vitatott bírói ítélettel dőlt el az amerikai gigászok csatája

A Kansas City Chiefs nyerte a profi amerikaifutball-liga nagydöntőjét, az 57. Super Bowlt. Az arizonai Glendale-ben rendezett vasárnapi összecsapáson a Chiefs 38-35-re győzte le a Philadelphia Eagles együttesét.

Kansas City Chiefs-Philadelphia Eagles 38-35 (7-7, 7-17, 7-3, 17-8)

Glendale, State Farm Stadium, 65 ezer néző.

A találkozón mindkét csapat touchdownt szerzett első támadásából, ezt követően viszont az Eagles dominálta a mérkőzést. Jalen Hurts, a Philadelphia irányítója az első félidőben két futott és egy passzolt hatpontossal állt (183 passzolt és 63 futott yarddal), a Chiefs a védelmének köszönhetően maradt látótávolságon belül. Ugyanakkor irányítója, a csütörtök óta immáron kétszeres MVP Patrick Mahomes a második negyed végén bokasérülést szenvedett.

A Chiefs a nagyszünet után - a félidőben a kilencszeres Grammy-díjas Rihanna lépett fel, aki öt év után állt újra színpadra - a kissé bicegő Mahomesszal első támadásából TD-t szerzett, majd a védelem mezőnygólon tartotta az Eaglest.

A zárónegyed elején a Kansas City így a fordításért támadhatott, kevesebb, mint három perc után ez össze is jött Kadarius Toney elkapása után. Az Eaglesnek a következő támadása gyorsan véget ért, ráadásul az elrúgott labdát (punt) Toney egészen a rivális ötyardosáig vitte vissza, ahonnan Mahomes Skyy Moore-t találta meg (35-27).

Az Eagles gyorsan egyenlített, DeVonta Smith 46 yardos elkapása után Hurts közelről vitte be a labdát. Ezzel NFL-rekordot állított fel, a Super Bowlok történetében ő lett az első irányító három futott TD-vel, ráadásul ezt követően a kétpontost is megcsinálta, amivel csapata egalizált (35-35).

A meccs utolsó támadása a Kansas Cityé volt, amely Mahomes vezetésével - és

nagy mértékben egy szabálytalanságnak köszönhetően

- közel került a győzelemhez. A Chiefs ezt követően lepörgette az időt, és a találkozó elején hibázó Harrison Butker 11 másodperccel a vége előtt 27 yardról egy mezőnygóllal eldöntötte a Super Bowlt.

A Chiefs 1970 és 2020 után harmadszor diadalmaskodott.

A mérkőzés legértékesebb játékosának járó trófeát Mahomes kapta.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×