eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Handball ball and the net from the goal
Nyitókép: Filip Viranovski/Getty Images

Mégis lehet Magyarországon kézilabda-Eb 2024-ben

Egy városban egy csoport mérkőzéseit mégis megrendezheti Magyarország a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságon, ha ez kisebb költséggel jár, mint a teljes visszalépés – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Január elején egy lapinterjúban Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke jelentette be, hogy Magyarország visszaléphet a 2024-es, Ausztriával és Svájccal közös női kézilabda-Európa-bajnokság megrendezésétől. "Az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt" – mondta akkor az elnök.

Az interjú napján a Kormányinfón Gulyás Gergely az InfoRádió kérdésére válaszolva egyértelműsítette, hogy Magyarország visszalép a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságtól, az eseményt így Ausztria és Svájc rendezheti meg. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy más magyarországi rendezésű világverseny lemondásáról nincs szó.

A most csütörtöki Kormányinfón ismét napirendre került a kézilabda-Eb ügye, és a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, a visszalépés még nem végleges döntés. Jelenleg az MKSZ arról tárgyal az európai szövetséggel, hogy esetleg mégis rendező marad Magyarország, de csak egy városban egy Eb-csoportot látna vendégül. Azt fogják mérlegelni a döntésnél, hogy mi jár kisebb költséggel: a teljes visszalépés vagy az egy csoport megrendezése. "Érdemes kivárni a tárgyalások eredményét" – figyelmeztetett Gulyás Gergely.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×