eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Balról jobbra: Szilágyi Áron háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó, Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó, a tokiói játékok negyedik helyezettje, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a nemzeti lottótársaság és a Magyar Olimpiai Bizottság közös sajtótájékoztatóján a budapesti Gerbeaud Kávéházban 2023. február 8-án. Az eseményen bejelentették, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság új stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel, amelynek értelmében a társaság 2024 végéig megemelt összeggel, 80 millió forinttal támogatja a magyar versenyzők felkészülését.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szerencsés fordulatnak örülhetnek a párizsi olimpiára készülők

A Magyar Olimpiai Bizottság új stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel, amelynek értelmében a társaság 2024 végéig megemelt összeggel, 80 millió forinttal támogatja a magyar versenyzők felkészülését.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a támogatás bejelentésekor kiemelte, a szponzorációs hozzájárulás nem csupán a 2024-es párizsi nyári ötkarikás játékokra szól, hanem a téli és nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, az Európa Játékokra, valamint az Indonéziában sorra kerülő strand világjátékokra való felkészülésre is kiterjed.

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a nemzeti lottótársaság a megalakulása óta, vagyis 32 éve támogatja a magyar sportot, és az olimpiai bizottságon kívül már 144 egyesülettel, 9 válogatottal és 12 szövetséggel van együttműködése.

"Hisszük, hogy a szponzorációs tevékenységünkkel hozzá tudunk járulni az egyéni és csapatsportok sikereihez. Fontos számunkra, hogy a versenyzőink nyugodtan és jó körülmények között készülhessenek a párizsi olimpiára és ott büszkén képviseljék hazájukat, valamint a szereplésükkel örömet okozzanak a szurkolóknak és mindannyiunknak" – fogalmazott Mager Andrea.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, örül annak, hogy újra egymásra talált a MOB és a magyar sport egyik legnagyobb támogatója. Hangsúlyozta, azért is nagyon fontos ez a stratégiai megállapodás, mert elképesztő olimpia vár a magyar versenyzőkre Párizsban, ahová már a részvétel kiharcolása is nagy kihívást jelent. Hozzáfűzte: a magyar csapat kőkeményen készül a tavasztól induló kvalifikációra, és bízik abban, hogy legalább akkora létszámmal lehet ott a 2024-es ötkarikás játékokon, mint tavaly Tokióban.

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke kifejtette, olimpián győzelmi esélyesként részt venni olyan érzés, amihez semmi más nem hasonlítható az életben. Ugyanakkor fontos, hogy ezt a játékosok lehetőségként éljék meg. Úgy látja, mivel Párizs viszonylag közel van, ezért több szurkoló biztathatja majd a helyszínen a magyar válogatottakat, mint az előző két olimpián.

Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó, a tokiói játékok negyedik helyezettje elárulta, napi hétórás edzéssel készülnek a kvalifikációra, ami nem lesz egyszerű, mert az olimpiára csökkentették a létszámot, és mindössze 22 versenyző vehet részt a női 10 km-es versenyben. Az idei, fukuokai vb-ről csak az első három helyezett biztosíthatja a részvételét. Olasz Anna, elmondta, maximális esély van arra, hogy Párizsban először maximális létszámmal, azaz két férfi és két női versenyzővel képviseltethessék magukat a magyar hosszútávúszók.

A háromszoros olimpiai, továbbá világ- és Európa-bajnok kardvívó, Szilágyi Áron arról beszélt, hogy Magyarországon minden feltétel adott a felkészüléshez, számára a csapat olimpiai bajnoki cím megnyerése jelenti a legnagyobb motivációt, mert ez az érem még hiányzik a gyűjteményéből. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyéni versenyt elengedné. Fontosnak nevezte, hogy csapatban is sikerüljön a kvalifikáció, mert akkor három versenyző és egy tartalék biztosan ott lehet Párizsban. A férfi kardválogatott jelenleg második a világranglistán, és úgy gondolja, hogy júliusra nagy valószínűséggel már eldől, összejön-e a csapatkvóta.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×