eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Forrás: Twitter/UEFA

Meghalt a horvátok legendás szövetségi kapitánya

Két nappal 88. születésnapja előtt elhunyt Miroslav Blazevic.

A Horvát Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalán közölte, hogy a legendás tréner hosszan tartó súlyos betegség után Zágrábban hunyt el.

Blazevic 1994-ben lett az akkor már független Horvátország futballválogatottjának szövetségi kapitánya, amellyel hatalmas szenzációt keltve, az olaszokat megelőzve kijutott az 1996-os angliai Európa-bajnokságra. A kontinensviadalon a későbbi győztes német csapattal szemben a negyeddöntőben búcsúzott a gárda.

Két évvel később a franciaországi világbajnokságon még ennél is nagyobb meglepetést okozott a többek között Davor Sukerrel, Zvonimir Bobannal és Slaven Biliccsel felálló válogatott, amely az elődöntőig menetelt, ott ugyancsak a későbbi győztes franciákkal szemben maradt alul, de a bronzmérkőzésen 2–1-re legyőzte a hollandokat.

Blazevic egészen 2000-ig irányította a válogatottat, később számos helyen, például Iránban, Kínában és Bosznia-Hercegovinában is dolgozott.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×