eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjának negyedik fordulójában játszott Real Madrid - Sahtar Donyeck mérkőzésen Madridban 2021. november 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

Három kulcsjátékosa nélkül játszik a Real Madrid a klub-vb elődöntőjében

Marokkóban kedden kezdődik a klubvilágbajnokság érdemi része: két nap alatt lejátsszák az elődöntőket, bekapcsolódik a torna dél-amerikai és európai résztvevője is. Kedden a Flamengo a szaúdi al-Hilallal, szerdán a Real Madrid az egyiptomi al-Ahlival játszik.

Az általában decemberben rendezendő klubvilágbajnokságot ezúttal februárra csúsztatták. A marokkói helyszínen szereplő csapatok nem voltak boldogok a mostani időponttól, de nem volt választási lehetőség.

A lebonyolítási rend a régi, a hét résztvevőből egy, ezúttal az egyiptomi Al-Ahli selejtezőt játszik az óceániai zóna képviselőjével, ezúttal az új-zélandi Auckland Cityvel. Nem történt meglepetés, a nevében a nép szót viselő al-Ahli 3-0-ra nyert. Sima ügy, mondhatnánk, mégis akadt a mérkőzésnek különlegessége: Ma Ning, a kínai játékvezető újításként elmagyarázta a találkozó során, hogy a videó visszanézése után miért döntött a kiállítás mellett.

Az egyiptomi csapat a negyeddöntőben az amerikai Seattle Soundersszel találkozott, s nyert 1-0-ra. A másik ágon még nagyobb csata zajlott: a szaúdi al-Hilal tizenegyespárbajban verte meg a hazai csapatot, a casablancai Wydad AC-t A marokkóiak mindössze egy tizenegyest rontottak el, a világbajnokságon is járt balhátvéd, Attijat Allah hibázott. Miután a szaúdiak nem rontottak, az egyetlen rossz lövés is elég volt a WAC kieséséhez.

A keddi elődöntőben a Flamengo játszik majd először, az al-Hilallal. A mérkőzést a nagybányai Kovács István vezeti. Nem túlzás, hogy a szaúdiak leghíresebb tagja az edző, a korábbi kiváló válogatott csatár, Ramón Díaz. A brazilok, akik 2022-es Libertadores-kupa megnyerésével kvalifikálták magukat, korábban egyszer, 2019-ben vettek részt a klubvilágbajnokságon. Akkor másodikok lettek, miután kikaptak egy brazil csatár, Roberto Firmino gólja miatt, a Liverpooltól.

Kétségtelen, hogy van néhány ismert, híres játékos a keretükben, csak négyet kiemelve: a PSG-t és a Chelsea-t is megjárt David Luíz, a chilei, lassan veteránnak mondható Arturo Vidal, a Real Madrid B csapatát, valamint az Atlético Madridot és a Chelsea-t is megjáró Filipe Luís, a világbajnokságon is szerepelt Pedro, valamint Gabigol, azaz Gabriel Barbosa, aki a 2019-es és a 2022-es Libertadores-kupa-sikerben is főszerepet játszott.

A másik ágon az Al-Ahli várja a Real Madridot. Az egyiptomiak edzője a svájci Marcel Koller, aki – igaz, csak szeptemberben érkezett új állomáshelyére, Kairóba – még veretlen a csapatával. A Real Madrid alighanem a tengelye játékáról kénytelen lesz lemondani a szerdai mérkőzésen, Courtois, Éder Militao és (már megint) Benzema is sérült. Van némi esély arra, hogy a hétvégére valamelyikül felépüljön – de nem sok.

Pedig a klubvilágbajnokság nagyon felértékelődött az elmúlt hetekben a Bernabéuban, miután elúszott a spanyol Szuperkupa, elúszni látszik a bajnokság, s a Barcelona lesz majd az ellenfél a Király-kupa, a Copa del Rey elődöntőjében

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×