eur:
393.08
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Twitter

Nagy hírt közöltek a pályán összeeső NFL-játékosról

Kiengedték a cincinnati kórházból és hazautazott Buffalóba Damar Hamlin azt követően, hogy múlt hétfőn mérkőzés közben a pályán összeesett és szívrohamot kapott az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A Buffalo Bills 24 éves játékosát az elmúlt egy hétben kezelő szakemberek szerint zökkenőmentes volt a védő repülőútja, ápolása pedig Buffalóban folytatódik tovább.

"Megerősíthetem, hogy jól van és rehabilitációja új szakaszába lépett"- mondta kezelőorvosa a sajtónak.

Az amerikaifutballista a házigazda Cincinnati Bengals 7-3-as vezetésénél az első negyedben egy ütközést követően összeesett a pályán és szívrohamot kapott. Többször is újraélesztették, és bár pulzusa visszatért, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra, de a kórházban elaltatták, és lélegeztetőgépre tették. Beszámolók szerint

még csütörtökön is kritikus volt az állapota.

Hamlin pénteken a lélegeztetőcső eltávolítása után már önállóan vett levegőt, míg klubja a Twitteren arról számolt be, hogy a péntek reggeli csapatértekezleten online becsatlakozott, és azt mondta: "szeretlek titeket, fiúk."

Kezelőorvosa rámutatott: a friss fejlemények "igazán jó fordulópontot" jelentenek a felépülésében, amelyben ugyanakkor még hosszú út áll előtte.

A Cincinnati-Buffalo találkozót a liga pénteken közzétett döntése értelmében nem játsszák le, így a két csapat egyel kevesebb meccsel zárta az alapszakaszt.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×