eur:
393.06
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
ORCHARD PARK, NEW YORK - NOVEMBER 13: Damar Hamlin #3 of the Buffalo Bills celebrates after a tackle during the first quarter against the Minnesota Vikings at Highmark Stadium on November 13, 2022 in Orchard Park, New York. (Photo by Isaiah Vazquez/Getty Images)
Nyitókép: Isaiah Vazquez/Getty Images

Friss hírek a pályán újraélesztett NFL-játékos állapotáról

Damar Hamlin írásban már kommunikál, első kérdése az volt, ki nyerte a meccset.

Tudja mozgatni a lábát, és kérésre meg is tudja szorítani az orvosok és családtagok kezét Damar Hamlin, a Buffalo Bills 24 éves játékosa, aki összeesett a hétfő esti Buffalo Bills–Cincinnati Bengals NFL-mérkőzésen, és a pályán kellett újraéleszteni, miután megállt a szíve – írja az NBC News alapján a Telex.

Hamlin állapotáról azóta nem sokat lehetett tudni, a klubja csütörtökön egy rövid közleményben számolt be arról, hogy a 24 esztendős safety állapota az elmúlt 24 órában "figyelemre méltó javulást mutatott".

Az orvosai szerint a kéz- és lábmozgások azt jelzik, hogy az agya funkcionál. Orvosa szerint miután magához tért, Hamlin azt kérdezte: „Nyertünk?” Timothy Pritts, a Cincinnati Egyetem Klinikai Központjának orvosa erre azt válaszolta: „A válasz igen”, megnyerte az életért vívott csatát.

A 24 éves NFL-játékos továbbra is az intenzív osztályon van lélegeztetőgépen, és nem tud beszélni, de arra képes, hogy egy táblára írjon.

A mérkőzést egyébként egyik fél sem nyerheti meg, mert a félbemaradt meccset nem fogják lejátszani. A Cincinnati Bengals–Buffalo Bills mérkőzés az első negyedben szakadt félbe, a Bengals 7-3-as vezetésénél, amikor Hamlin egy ütközést követően összeesett a pályán, szívrohamot kapott, többször is újraélesztették, majd kórházba szállították.

A két csapat korábban már biztosította helyét a rájátszásban, a Buffalo még versenyben volt az Amerikai főcsoport első kiemeléséért, míg a Bengals saját csoportja győzelméért. Az NFL mostani döntésével a két csapat egyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt. Az NFL döntését még a liga 32 csapata közül legalább 24-nek jóvá kell hagynia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×