eur:
394.79
usd:
367.83
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Facebook/Magyar Atlétika - Hungarian Athletics

Gyulai Miklós: a budapesti atlétikai vb nemcsak a jelenkor legjobbjainak lesz fontos

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke szerint egyre több fiatal érdeklődik az atlétika iránt.

"A résztvevőszám az elsődleges, hogy minél több atléta jusson ki erre a világbajnokságra. Ha ez megvan, akkor van 3-4-5 olyan versenyzőnk, akitől várjuk, hogy a magyar csapatot a hátán vigye az eredményeivel" – mondta az InfoRádióban Gyulai Miklós.

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke megjegyezte: nem szokott terhet tenni a versenyzőkre. Azt ígéri, hogy a szövetség mindenben támogatni fogja őket, és nem szenvednek majd hiányt a felkészülés során.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak az utánpótlás szempontjából is szerepe van. A szövetség elnöke kifejtette: a vb egyfelől fontos a jelenkor legjobbjainak, de lendületet is tud adni – mint ahogy számos más hazai rendezésű világesemény kapcsán történt. "Olyan szakmai programokat és korosztályos lehetőséget tudtunk biztosítani, amit korábban nem, és ez érzékelhető a létszámnövekedésben" – jelentette ki.

Az elsődleges cél nem az olimpiai és világbajnokok "termelése", hanem első körben ehhez az alap biztosítása.

Gyulai Miklós szerint ennek az útnak a közepe felé járunk, és az elmúlt esztendőben a járvány és a nehéz helyzet ellenére 25-30 százalékkal megemelkedett az atlétikában megforduló és ott maradó fiatalok száma. A szakembereik olyan programokat tudnak letenni a családok, a gyerekek elé, amivel meg tudják őket tartani, aztán a következő lépés a versenyzés.

"Bízom benne, hogy minél többen az atlétikában maradnak, de persze ha más sportágak húznak belőle hasznot, nekünk az is fontos, mert tudjuk, hogy ebben is segítettük a magyar sportot" – jelentette ki Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Nem mi leszünk az egyetlenek, akik fújják ebben az együttműködésben a passzátszelet, de mint alapító a Fidesz–KDNP biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lesz az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a vasárnap bejelentett kezdeményezésről. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a nemzeti konzervatív pártok együóttmáködési esélyéről, a közös fellépés esélyéről és egy páneurópai párt felépítésének a lehetőségéről is.

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×