eur:
394.61
usd:
365.98
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ a főváros IX. kerületében 2022. november 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Már sejthető, kiről nevezik el az új atlétikai stadiont

A jövő év augusztusában sorra kerülő atlétikai világbajnokságnak is ez a létesítmény ad majd otthont.

A Sportal úgy értesült, hogy Zsivótzky Gyula kalapácsvető, Mexikóváros bajnoka (1968), kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres világcsúcstartó lehet az, akiről az új budapesti atlétikai stadiont, a most Nemzeti Atlétikai Központként ismert létesítményt elnevezik.

A lap szerint az ő nevét ajánlja a "magasabb szinteknek" a Magyar Atlétikai Szövetség és a Magyar Edzők Társasága is.

A budapesti atlétikai világbajnokságra 2023. augusztus 19–27. között kerül sor.

Budapest, 2022. november 27.
A jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ a főváros IX. kerületében 2022. november 22-én.
MTI/Kovács Anikó
A jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ a főváros IX. kerületében 2022. november 22-én. MTI/Kovács Anikó

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×