eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen gólöröme a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szenzációs: a Ferencváros csoportelső az Európa-ligában

A Ferencváros 1-1-es döntetlennel zárt a Monaco ellen a Groupama Arénában az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában. Mivel a Crvea zvezda 2-1-re legyőzte Belgrádban a Trabzonsport, a Fradi biztos csoportelső, tagja az Európa-liga nyolcaddöntőjének.

A névsor: Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Laidouni – Gojak, Zachariassen, Traoré – R. Mmaee. Ez azt jelenti, hogy Botka viszonylag új szerepkörben, középső védőként szerepel majd. Nem négyvédős, hanem háromvédős rendszerben gyakran játszott már korábban is, elsősorban a válogatottban. Vécsei miatt Besic marad ki.

A Monaco: Nübel – Vanderson, Disasi, Maripán, Badashile, Henrique – Golovin, Mo. Camara, Youssouf Fofana – Volland, Ben Yedder.

A francia bajnokságban szereplő gárdában olyan ismert játékosok jutnak még a kispadra is, mint Minamino, Sarr, Embolo és Martins.

Arról, hogy a különböző végeredmények mit érhetnek a Ferencváros továbbjutása szempontjából, itt írtunk:

Zachariassen kitűnő labdát kapott a jobbszélső helyén, de rosszul adott középre, ebben több volt.

Az ötödik percben Ben Yedder Dibusz Dénes lába között a hálóba vágta a labdát, de egyértelmú lesen vette át. Wingo rossz fejese után Ben Yedder a kapufára küldte a labdát, majd a kipattanót ismételte, Wingo abba belelépett.

Mezőnyjátékkal teltek az elmúlt percek, a vendégek többet birtokolják a labdát.

Ben Xedder levette a labdát, egyedül állt Dibusszal szemben, aki bravúrral védett. Ez is les volt.

Fura jelenet volt, Botka összerúgott Botkával, az elefántcsontparti játékos a földön maradt. Az övéi vitték tovább az akciót, Dibusz védett. Ő rögtön kirúgta a labdát, ápolás jöhetett.

A 29. percben Golovin lövése ment kapu fölé.

A 31. percben Disasi erőszakosan túljutott Zachariassenen, jól adott középre, Ben Yedder pedig sarokkal a kapuba küldte a labdát, körülbelül nyolc méterről, 0-1.

A Ferencváros most vesztésre áll, tehát ebben a pillanatban az a jó, ha a Crvena zvezda nem nyer a belgrádi mérkőzésen. Az állás ott egyelőre 0-0. Már nem: Kátai góljával vezet a Zvezda. Ez a legrosszabb forgatókönyv ma estére.

Belgrádban pörögnek az események, s javult a Ferencváros helyzete. Az állás most 1-1. Bakaszetasz lőtte a Tarbzon gólját.

A játékrész legnagyobb Fradi-helyzetét az első félidő hosszabbításában láttuk, Pászka szöglete után Zachariassen alig fejelt a kapu bal oldala mellé.

Vége az első félidőnek, vezet a Monaco. A vendégek jobban játszanak, de elkerülhető gólt szereztek.

A második félidőre Gojak helyére Marquinhos állt be.

Az 52. percben Ryan Mmaee jól vette át a labdát, a felső sarokra tekert, de kicsit magasra állította az irányzékot. Marquinhos lőtt, estében. Javult valamelyest a Ferencváros játéka.

Besic került pályára, Vécsei helyén.

Ismét kedvezőtlen fordulat Belgrádban, vezet a Zvezda 2-1-re, Pesics szerezte a gólt.

Csercseszov kockáztat, Pászka Lóránd helyére Tokmac Nguen állt be.

A 67. percben Ryan Mmaee lövését Nübel vetődve védte.

Disasi óriásit mentett Wingo beadása után, nagy Fradi-helyzet alakult volna.

Ac 81. percben

Zachariassen hét méterről a rövid sarokba vágta a labdát, Tokmac kiváló labdájából, 1-1.

Embolo és Jean Lucas állt be a Monacóba, még tíz percet kellene kibírni.

Jean Lucas 26 méteres lövése egy méterrel fölé ment.

A 91. percben Marquinhos lement, Esiti húzta az időt beállásával.

Még 120 másodperc.

A Crvena zvezda közben 2-1-re legyőzte a Trabzonsport, annak avége van.

Az utolsó pillanatban Maripán nagy helyzetben, öt méterről a kapu mellé fejelte a labdát.

Vége, a Ferencváros a döntetlennel csoportgyőztes, bejutott a legjobb 16 közé az Európa-ligában.

Mióta csoportkört játszanak ősszel az európai kupákban, mostanáig soha nem jutott tovább és élte meg a tavaszt magyar csapat.

(Nyitóképünkön a ferencvárosi Kristoffer Zachariassen gólöröme a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros–AS Monaco mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 27-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×