eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Két tampon sem segített - kikapott a Ferencváros

A Ferencváros 43-39-re kikapott az izlandi bajnok Valur Reykjavík otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, kedden.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

Valur Reykjavík (izlandi)-Ferencvárosi TC 43-39 (22-15)

lövések/gólok: 63/43, illetve 59/39

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 4/4

kiállítások: 10, illetve 8 perc

A vendégcsapat keretéből Ónodi-Jánoskuti Máté és Török Ádám hiányzott.

Debreczeni Dávid az első másfél percben háromszor is betalált, majd a nyolcadik percben Lékai Máté vérző orrsérülés miatt kivált a játékból, de később - két tamponnal az orrában - vissza tudott térni a pályára. Az izlandi csapat szinte minden eladott labdát gyors ellenakcióval használt ki, és egy 4-0-s sorozattal ellépett, ekkor Pásztor István ferencvárosi vezetőedző időt kért. Védekezésben nem boldogult rendkívül gyorsan kézilabdázó ellenfelével az FTC, amely támadásban lassította a játékot, de a hazaiak bravúros labdalopások után többször is meg tudták kontrázni őket. Pásztor a 25. percben 19-12-es állásnál ismét időt kért, és legalább annyit sikerült elérnie, hogy a különbség nem nőtt tovább a szünetig.

A második felvonást három találattal kezdte a Valur, amely ekkor már tízzel vezetett, ennek hatására némileg elkényelmesedett, és a magyar együttes öt perc alatt megfelezte a különbséget (29-24). Ennél közelebb azonban - egészen a hajráig - nem került az izlandi csapathoz, amely visszavett a tempóból, de felállt védőfallal szemben is rendre betalált, mert az FTC védelme nem tudott alkalmazkodni az északiak stílusához.

A mezőny legeredményesebb játékosa Lékai Máté volt tíz góllal, Bognár Alex hatig jutott, Borbély Ádám 11, Győri Kristóf két védéssel zárt. A túloldalon Thorgils Jon Svolu Baldursson nyolc, Arnor Snaer Oskarsson és Magnús Óli Magnússon hét-hét találattal, Björgvin Pall Gustavsson nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Ferencváros egy hét múlva a svéd Ystads IF HF csapatát fogadja a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, a Fejér B.Á.L.-Veszprém a svájci Kadetten Schaffhausent látja vendégül, a Balatonfüred pedig a horvát RK Nexe otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

A csoport:

Frisch Auf Göppingen (német) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 46-30 (23-18)

C csoport:

Balatonfüredi KSE-Fraikin BM. Granollers (spanyol) 25-30 (12-15)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×