eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Székely Dávid, az M4 Sport vezetőszerkesztője (k) beszél, mellette Erdős Eszter, a szinkronúszás sportági szakértője (b) és Madaras Norbert olimpiai és világbajnok vízilabdázó (j), a közvetítések kommentártorai a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtótájékoztatóján a július 14-én kezdődő vizes vb fő helyszínén, a Duna Arénában 2017. június 8-án. Az esemény rangjának megfelelően olimpiai és világbajnok szakértőkkel megerősített közvetítői stábbal készül az MTVA a budapesti vizes világbajnokságra.
Nyitókép: MTI/Zih Zsolt

Kétszeres olimpiai bajnok - Itt az első nagy név Vári Attila után a vízilabdasport élére

Az élvonalbeli magyar vízilabdacsapatokat tömörítő liga Madaras Norbertet javasolja a szövetség következő elnökének.

A posztot 2018 óta betöltő - Kemény Dénest váltó - Vári Attila múlt pénteken mondott le tisztségéről arra hivatkozva, hogy a jövőben minden energiáját a nemzeti vízilabda képzési és módszertani központra szeretné fordítani, amelynek alapjait kollégáival már régen lefektették. Vári hétfő este az M4 Sport Sporthíradó című műsorában úgy vélekedett, Madaras Norbert alkalmas lenne utódjának.

A liga a kialakult helyzet apropóján rendkívüli ülést tartott csütörtökön. Ezen egy kivétellel - a szolnokiak igazoltan hiányoztak, mivel a sportállamtitkárságon volt jelenésük - minden férfi és női élvonalbeli klub képviseltette magát, és Tóth Sándor ligaelnök tájékoztatása szerint

egységesen Madaras mögé álltak,

akinek a neve az elmúlt napokban már felvetődött lehetséges utódként.

"Bár a zuhanyhíradóban más nevet is hallottam, szerencsés helyzet a miénk, hiszen bőven el vagyunk eresztve olimpiai bajnokokkal, akik közül többen pályafutásukat követően is megmaradtak a vízilabdás közegben. Én pedig személy szerint különösen fontosnak tartom, hogy egy ilyen fontos pozíciót sportági híresség töltsön be - mondta a ligaelnök az MTI-nek. - A ligaülésen Madaras Norbert lehetőséget kapott, hogy felvázolja gondolatait, illetve a ligatagok feltették a kérdéseiket, amikre választ kaptak. Ezt követően a jelenlévők egyhangú támogatásukról biztosították őt mint a poszt legideálisabb jelöltjét."

Tóth Sándor hangsúlyozta: a Várihoz hasonlóan

kétszeres olimpiai bajnok

Madaras nemcsak játékosként szerzett érdemeket, hanem a Ferencváros szakosztályvezetőjeként, valamint a szövetség és a liga alelnökeként már rendelkezik sportvezetői tapasztalatokkal is.

Kiemelte: a liga nem jelölhet, csupán a tagok által legalkalmasabbnak vélt személyt javasolhatja, illetve támogathatja.

A ligaelnök hozzátette: a szövetség elnöksége a jövő héten ülésezik, feladatai között szerepel a rendkívüli közgyűlés időpontjának meghatározása és összehívása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×