eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rosta Miklós, a magyar válogatott játékosa, miután csapata 31-22-re nyert Izrael ellen a férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2022. április 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Rosta Miklós: a legjobb támadás a védekezés

A két győztes Eb-selejtezőn van túl a férfi kézilabda-válogatott, a hat gólt szerző beálló szerint a jövő januári világbajnokság szempontjából is fontosak voltak az önbizalom-növelő sikerek.

Két magabiztos győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar férfi válogatott. Chema Rodriguez szövetségi kapitány csapata Érden 36-23-ra nyert Litvánia ellen, majd idegenben 41-24-re verte Grúziát.

Ez a két mérkőzés hasznos volt a világbajnoki felkészülés szempontjából is. Tudtuk gyakorolni azokat a játékokat, amiket szeretnénk majd alkalmazni mind a védekezésben, mind támadásban – mondta Rosta Miklós, a Szeged kézilabdázója, és hozzátette: két jó mérkőzést játszottak, tisztességesen felkészültek az ellenfelekből, és ennek meg is lett az eredménye.

"Tudtuk, hogy mi vagyunk az esélyesek mindkét mérkőzésen, de ha nem úgy kezdődik a meccs, ahogy az számunkra megfelelő, és esetleg az ellenfél az elején elmegy két-három góllal, akkor baj lehet. Ezért fontos volt minden részletre koncentrálni, hogy már az elején eldöntsük a mérkőzés kimenetelét. A védekezésünk nagyon jól működött mind a két mérkőzésen, és ebből tudtuk nagyon sok gólt szerezni, ez volt a kulcsa ennek a két mérkőzésnek" – mondta Rosta.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány értékelése szerint jól dolgoztak a mérkőzéseken, ezt kell folytatniuk a klubjaikban is, fogalmazott Rosta Miklós, é hozzátette: a spanyol kapitány azt is kérte, hogy már készüljenek a december végén esedékes újabb találkozásra, mert akkor már élesben megy a felkészülés a januári világbajnokságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×