eur:
395.09
usd:
368.06
bux:
71580.07
2024. július 2. kedd Ottó
A Werder Bremen játékosa, NALDO (j) ünnepel csapattársaival, Marco ARNAUTOVIC-csal  és Marko MARIN-nal, miután gólt szerzett a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga Werder Bremen-VfB Stuttgart mérkőzésén Brémában.
Nyitókép: MTI/EPA/Carmen Jaspersen

Esti esélyek: a Crvena zvezda sportigazgatója mindent tud a Ferencvárosról

A Ferencváros ma este háromnegyed héttől játssza következő Európa-liga-mérkőzését, mégpedig a belgrádi „Marakanában”, hivatalosan a Rajko Mitic Stadionban.

Az aréna mostani befogadóképessége valamivel több, mint félszázezer néző, nagyjából fele annyian lesznek, mint a Fradi legutóbbi ottani tétmérkőzésén, 1975 tavaszán, a KEK-elődöntőben. Az akkori, nem hivatalosan 110 ezer nézős látogatottságot tartják a „stadioncsúcsnak”.

A Fradi – a kecskeméti vereség ellenére – önbizalommal telve mehetett a mérkőzésre, hiszen az első két találkozó a várakozáson felül sikerült: Sztanyiszlav Csercseszov csapata hat ponttal, két győzelemmel vezeti a csoportját. Ha csak egyetlen pontot gyűjtene ma este, azzal gyakorlatilag biztosítaná helyét legalább a Konferencia-liga tavaszi folytatásában. Ha meg nyerne, „országos csúcsot” állítana fel, mert korábban egyik magyar csapat sem tudott győzni a nemzetközi kupák őszi csoportkörében három egymást követő mérkőzésen.

Eddig nagyszerűen működött – Dibusz Dénessel az élen – a védelem, néhány a török Trabzonspor elleni, emberhátrányban talán természetes megingástól eltekintve nagyszerűen helyt állt. Különösen Monacóban, ahol nem kapott gólt.

Most sem lesz könnyű a feladat, a Crvena zvezda jobb csapat annál, amennyit nullapontos eredménye sejtet. A Monaco elleni hazai meccset például végigtámadta, majd úgy veszített, hogy egyik védője csinált egy felesleges tizenegyest.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy nem tud a szerb csapat a legerősebb tizenegyével kezdeni, mert a ghánai Osman Bukari szerdán megsérült. A Cz egyébként még jobban áll a szerb bajnokságban, mint a Ferencváros a magyarban, már 11 mérkőzésen van túl, még veretlen, csak kétszer játszott döntetlent. Egyébként a „Marakanában” szenzációsan játszott a nyár második felében, júliustól hét mérkőzésen 30 gólt szerzett, igaz, azóta alábbhagyott a lendület.

Biztató a Ferencváros számára, hogy a Cz pályaválasztóként a legutóbbi két nemzetközi mérkőzésén, a Maccabi Haifa és a Monaco ellen, nem tudott nyerni. 2021 augusztusában, ugyancsak Belgrádban, 1-1-re végzett a Sheriff Tiraspol ellen, Adama Traoré játszott azon a találkozón. Talán ő is mondhatott néhány értékes gondolatot a Zvezdáról, az meg biztos, hogy a szerb bajnok mindent tud a Fradiról. Végtére is, az új sportigazgató, Marko Marin tavasszal még a zöld-fehéreknél játszott…

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×