eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Water polo action in a swimming pool
Nyitókép: Grigorenko/Getty Images

Faragó Tamás a pólószezonról: az FTC kiemelkedik a mezőnyből

Az elmúlt hónapokban érdemben nőtt az érdeklődés a vízilabda iránti idehaza. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, a Nemzet Sportolójával erről és a klubszezon nyitányáról is beszélgettünk.

Faragó Tamás szerint a legfontosabb, hogy a közönség a bajnoki mérkőzéseken is megjelenjen. Úgy véli, bár a válogatott játékosok az utolsó pillanatban érkeztek meg a szezon kezdetére, a kluboknak volt idejük a felkészülésre, így nívós, erős bajnokság előtt állunk, remélhetőleg szép és nagyon látványos játékkal.

Ami az erőviszonyokat illeti, az elmúlt idényben a fővárosi klubok domináltak: a Ferencváros lett a bajnok, megelőzve az OSC-t és a Vasast. A Nemzet Sportolója arra számít, hogy most is ez a három együttes fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát, bár a zöld-fehérek kiemelkednek a mezőnyből. Nemcsak azért, mert a válogatott játékosaik már bizonyítottak a legutóbbi Európa-bajnokságon, hanem mert nagyon régóta együtt vannak.

„Aztán jönnek a többiek: a kicsit meggyengült Szolnok, majd a »szimpatikusak«, amelyek csak magyar játékosokat alkalmaznak: a Honvéd, a BVSC, a Szeged és így tovább” – fogalmazott Faragó Tamás.

Hollandiában (Nijverdalban) a Vasas már most pénteken megkezdi a Bajnokok Ligája-selejtezőjében a szereplését, meglehetősen sűrű programmal, hiszen például szombaton két meccset is le kell játszania néhány órán belül. A sportági legenda elsősorban jó játékra és kötelező továbbjutásra számít a Vasastól, annak ellenére, hogy a hollandiai csapatok többsége jó erőt képvisel.

Mostanság a Vasasban nem voltak nagyobb számban olyan játékosok, akik a válogatott szűkebb keretében is szóba jöttek. Faragó Tamás reméli, ez a következő időszakban változni fog, mert olyan minőségi pólósokból áll a keretük, akik képesek ezen a téren is helytállni. Mint mondta, ez talán egy pofonnal felérő figyelmeztetés, aminek motivációt kell jelentenie a játékosok számára a nagyobb teljesítményre és jobb játékra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×