eur:
396.27
usd:
369.72
bux:
71900.14
2024. július 2. kedd Ottó
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Thomas Tuchel manager of Chelsea with assistant Zsolt Low during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

BL: egy nap alatt a második magyar érdekeltségű topcsapat edzőjét menesztették

Thomas Tuchel ideje telt ki a Chelsea-nél.

A Chelsea irányítói szerdán menesztették posztjáról Thomas Tuchelt, a labdarúgócsapat német vezetőedzőjét.

A londoni gárda, nem kezdte jól az idényt, a bajnokságban három győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlege, kedden este pedig nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligájában.

A klub nagyon hálás Thomasnak és a stábjának azokért az erőfeszítésekért, amelyeket az itt töltött idő alatt tettek" – áll a Chelsea közleményében, amelyben kiemelik, hogy a szakembernek helye van a klub történelemkönyvében, miután

Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a csapattal.

"Az új tulajdonosi csoport száz napja irányítja az egyesületet, amelyet kemény munkával szeretne fejleszteni, s az új tulajdonosok úgy érezték, ez a megfelelő időpont a váltásra" – olvasható a közleményben.

Tuchel 2021 januárja óta irányította a Chelsea-t, amelynek a másodedzője Lőw Zsolt volt. Az első szezonjában megnyerte a BL-t a Kékekkel, az előző idényt pedig a harmadik helyen zárta a Premier League-ben.

A nyári átigazolási időszakban a Chelsea költötte a legtöbb pénzt Európában, közel 300 millió dollárért vett új játékosokat.

A klub az új vezetőedző kinevezéséig nem ad ki újabb közleményt. A brit sajtó szerint a Tottenham Hotspur és a PSG volt mestere, az argentin Mauricio Pochettino lehet Tuchel utódja.

"A Chelsea edzői csapata tartja az edzéseket és készíti fel a csapatot a következő mérkőzésekre, a klub pedig minél előbb szeretné kinevezni az új vezetőedzőt" – közölte a Chelsea.

Szerdán menesztették a három magyar játékossal felálló RB Leipzig vezetőedzőjét is:

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×