eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, miután átvette a Budapest díszpolgára elismerést a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén, amelyet a szabadság napja alkalmából tartottak az Újvárosháza dísztermében 2014. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás a vízilabda-Eb-esélyekről: én sem tudom, mire lesznek képesek a fiatalok

Szombaton kezdődik Splitben a vízilabda Európa-bajnokság, mindkét magyar válogatott tartalékos összeállításban szerepel, de a pólólegenda szerint a név kötelez: mindig jól kell szerepelni.

Szombattól Splitben rendezik a vízilabda Európa-bajnokságot, a szűk két hónapja Budapesten világbajnoki ezüstérmes magyar női válogatott már aznap este csoportrangadót játszik a görögökkel, míg a férfiak hétfőn kezdenek.

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a Nemzet Sportolója elsőként azt emelte ki, hogy nem sokkal a világbajnokság után ismét formába lendülni nagyon nehéz, szerinte a játékosok eleve fizikailag és idegileg le vannak terhelve, egy nagyon erős bajnokság és BL-sorozatmérkőzés után kell a második világversenyen vízbe szállniuk. Ugyanakkor a magyar pólósok a magyar vízilabdát képviselik, ami azt jelenti, hogy mindig jól kell szerepelni.

A magyar női válogatott már a hétvégén megkezdi szereplését, szombaton és vasárnap is csoportrangadó vár rá a görögök, illetve a hollandok ellen. Nehézséget jelent Bíró Attila szövetségi kapitánynak, hogy változtatnia kellett az elutazás előtt. Rybanska Natasa vállsérülése nem javult annyit, hogy szerepelhessen az Eb-n, Dömsödi Dalma került be a keretbe, míg a csapatkapitány Keszthelyi Ritáról már korábban kiderült, hogy kihagyja a spliti tornát.

"A magyar válogatott még így is éremesélyes, sőt igazából arra is esélyes, hogy nyerjen,

mert jó erőt képvisel. Nagyon egységes, vannak most már jó játékosai, a fiatalok beértek, Bíró Attila és társa abszolút jó edzők, tehát a női válogatott mindenképpen jól fog szerepelni" – értékelt Faragó Tamás. Hozzátette, a női vízilabdasportban az oroszok kizárása könnyebbséget jelent a többi csapat számára is.

Külön nehézséget jelent, hogy a csapat a hét végi két rangadó után könnyebb meccsekre számíthat, és csaknem egy hét után kell majd ismét felpörögnie az egyenes kieséses szakaszra. Faragó Tamás szerint elsősorban a motiváció fenntartása a kulcskérdés. "Nem egyszerű a feladat, mert nem elég a vb után ismét formába lendülni, az Európa-bajnokság keretén belül is még egyszer formát kell időzíteni, ami azt jelenti, hogy nagyon jól kell tudni vízilabdázni az elején, és a végén még jobban" – mondta.

A férfiaknál az új szövetségi kapitány, Varga Zsolt együttese hétfőn kezd, szerdán jön a szerbek elleni csoportrangadó, ugyanakkor az erőviszonyokat módosíthatja, hogy a magyar csapatból több kulcsember is hiányzik majd, és helyüket tehetséges fiatalok foglalják el.

"A csapattól, miután ők is a magyar vízilabdát képviselik, mindenképpen jó szereplést várok, ennek ellenére nem irigylem őket, elsősorban Varga Zsoltot, mert sok mindent nagyon rövid időn belül meg kellett oldani. Nemcsak a fiatalítást, a kulcsjátékosok helyettesítését, hanem azt is, hogyan lehet egy csapatot újjászervezni, hogyan lehet új taktikát felépíteni. Azok a játékosok, akik bekerültek, mind-mind nagyon tehetségesek, de hogy már az első világversenyen képesek lesznek-e arra, hogy klasszisteljesítményt nyújtsanak, azt nem tudom, csak remélem. A tehetségük alapján mondhatom azt, hogy képesek rá, de, hogy meg tudják-e valósítani, azt még nem tudom" – adott helyzetelemzést Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×