eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Néptelen a Szocsi Autodrom versenypálya, miután a kedveztőlen időjárási körülmények, a reggel óta tartó folyamatos és szakadó eső miatt törölték a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának harmadik szabadedzését 2021. szeptember 25-én. A futamot 26-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

F1-vezér: soha többé nem lesz futam Oroszországban

2014 óta rendeztek Forma–1-es versenyeket Szocsiban.

A Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság vezérigazgatója szerint soha többé nem lesz már futam Oroszországban.

Stefano Domenicali a Sport Bildnek nyilatkozva szögezte le, hogy ukrajnai háborúja miatt Oroszország a jövőben nem adhat otthont F1-es versenynek.

2014 óta eddig évente rendeztek nagydíjat Szocsiban, és

azt tervezték, hogy jövőre Szentpétervárra költöztetik át a viadalt,

az ukrajnai konfliktus kiváltotta átfogó szankciók részeként azonban az idei Orosz Nagydíjat törölték a versenynaptárból, a Grand Prix szervezőivel kötött szerződést pedig nem sokkal a háború kirobbanása után felmondták.

"A világ sportja rendkívül túlpolitizált. Domenicali szavait is ennek kell betudni – jelentette ki a TASZSZ orosz hírügynökségnek a verseny promótere, a Roszgonki részéről Alekszej Tyitov. – Amit mondott, annak kifejezetten politikai felhangja van, és semmi köze a sportág valódi szellemiségéhez."

Nyitóképünkön: Néptelen a Szocsi Autodrom versenypálya, miután a kedvezőtlen időjárási körülmények, a reggel óta tartó folyamatos és szakadó eső miatt törölték a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának harmadik szabadedzését 2021. szeptember 25-én

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×