eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Max Verstappen, a Red Bull holland, Lance Stroll, az Aston Martin kanadai, Carlos Sainz, a Ferrari spanyol, Cunoda Júki, az AlphaTauri japán és George Russel, a Mercedes brit versenyzője  (b-j) sajtótájékoztatót tart a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 28-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

F1-szakértő: Max Verstappen egy vércse

Sebeastian Vettel visszavonulásáról és természetesen a hétvégi Magyar Nagydíjról is kérdeztük a Racingline.hu főszerkesztőjét.

Vámosi Péter nagyon érdekesnek tartja Sebeastian Vettel bejelentésének módját, tekintve hogy a jelenlegi aktív Forma–1-es versenyzők közül ő volt az, aki már többször is teátrálisan kijelentette, hogy biztosan nem fog regisztrálni a Facebookra, Instagramra, illetve hasonló platformokra.

„Ő volt a legnagyobb ellenálló, még Kimi Räikkönen is előbb jelentkezett” – fogalmazott az F1-szakíró.

Hozzátette: magyar szempontból az időzítés furcsán hathat, de ez a gondolat régóta érlelődhetett a német pilótában. Az is meglehet, hogy már a ferraris évek lezárulta óta, és csak levezetésként tekintett az Aston Martin-projektre, úgymond hattyúdalként. Vámosi Péter mindazonáltal úgy véli,

Vettel jó döntést hozott azzal, hogy szögre akasztja a sisakot, helyére pedig 90 százalékos eséllyel Mick Scumachert várja

a szakíró.

A július 31-i hungaroringi futam lehetséges főszereplőit illetően úgy fogalmazott: a Ferrarik most nagyon jók, az autóik pedig kiválóan viselkednek az olyan kanyarokban, amilyenekben a mogyoródi pálya is bővelkedik. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Red Bull feltett kézzel indulna neki a Magyar Nagydíjnak, de az elmúlt versenyekhez képest talán nehezebb dolguk lesz – jegyezte meg.

Vámosi Péter szerint a legnagyobb lutri a szombati időmérő, amire a jelenlegi állás szerint esőt mondanak. Ez jócskán megkeverheti a kártyákat, és akkor talán hasonlóan izgalmas nagydíjra számíthatunk, mint a tavalyi évben, amikor Lewis Hamilton egyes egyedül indult el a rajtrácsról, végül pedig az Alpine versenyzője, Esteban Ocon nyert. „A francia biztosan örülne egy ilyen forgatókönyvnek az idén is” – jegyezte meg.

Bár Max Verstappen nagyon elhúzott az összetettben – 233 pontja van, míg a második helyezett Charles Leclerc-nek (Ferrari) csak 170 –, és a Red Bull is stabilnak tűnik, a magyar pálya nem feltétlenül kedvez az energiaitalosok autójának, ezzel együtt minden lehetőséget kihasználnak, különösen, ha a maranellóiaknál bármilyen hiba történik – vélekedett az F1-szakíró, majd viccesen megjegyezte: a holland pilóta úgy viselkedik, mint egy vércse, azonnal lecsap. Szerinte

Max Verstappen tényleg abban múlja felül Leclerc-t, hogy nincsen számára „elveszett labda”.

Elég csak a tavalyi magyar futamra gondolni, amikor a fél autóját – az oldal- és padlólemezét – lebontották, mégis addig-addig küzdött, hogy pontszerző helyen végzett. Ez lehet az az emberi faktor, amelyben jelenleg még jobb a közvetlen kihívójánál, Charles Leclerc-nél, félretéve mindkét oldalon a technikát – erősítette meg Vámosi Péter, aki szerint a monacói pilóta még nem állt össze fejben.

A Racingline.hu főszerkesztője végül emlékeztetett: Charles Leclerc hatalmas pofont kapott azzal, hogy Franciaországban a vezető helyről esett ki. Ebből egyrészt tanulni kell, másrészt viszont az ilyen kiesés – sem csapat-, sem versenyzői oldalról – nem megengedhető hiba, ha valaki a vb-címért megy. Jelen pillanatban tehát jogosnak tartja Verstappen jelentős előnyét az összetett pontversenyben.

A kérdés, hogy mire visszatérnek Belgiumba augusztus végén, ki mennyire piheni ki és szedi össze magát a hátralévő futamokra...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×