eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
(B-j) Szűcs Luca, Katona Renáta, Battai Sugár és Pusztai Liza, az aranyérmes magyar csapat tagjai ünnepelnek, miután legyőzték a francia együttest a női kardozók csapatversenyének döntőjében a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 23-án.
Nyitókép: Mohamed Hoszam

Világbajnok a magyar női kardcsapat!

A Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca négyes a franciákat győzte le.

A Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca négyes pénteken 45-33-ra legyőzte az üzbégeket, majd 45-41-re a bolgárokat, ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között.

A negyeddöntőtől a mérkőzéseket már szombaton, a vb utolsó napján rendezték. A magyarok előbb 45-43-ra verték az olaszokat, akiktől a június Európa-bajnokságon kikaptak, majd 45-31-re a spanyolokat.

A döntőben a franciákkal mérkőztek meg, és 45-40-re bizonyultak jobbnak.

Női kardban először 1999-ben rendeztek vb-t, a magyarok most aratták az első diadalukat.

A női kardcsapat a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte Egyiptomban. Hétfőn győzött Szilágyi Áron kard egyéniben, majd csütörtökön második lett a Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×