eur:
395.03
usd:
367.99
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Piros Zsombor az ausztrál Alex de Minaur ellen játszik az Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn a sydney-i Ken Rosewall arénában 2022. március 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Dan Himbrechts

Roland Garros: már csak egyet kell nyerni, és hat magyar lesz a főtáblán

Piros Zsombor a selejtezőben aratott második győzelmével már a főtábla küszöbén áll a francia nyílt teniszbajnokságon.

A világranglista 189.-je bravúrral kezdte első Roland Garros-kvalifikációját hétfőn, amikor 6:2, 6:2-re verte a 2017-es wimbledoni elődöntős amerikai Sam Querreyt. A szerdai folytatásban a fehérorosz Jegor Geraszimov (146.) várt rá, akitől kikapott korábbi egyetlen meccsükön, egy 2019-es kazahsztáni challenger tornán.

Második találkozójukon a 22 éves magyar magabiztosan hozta az adogatásait, 2:2-nél pedig elvette a 65. helyen is megfordult Geraszimovét, majd ellenfelének egyetlen bréklabdát sem engedélyezve kiszerválta a szettet. A 29 éves rivális a folytatásban sem jutott el bréklabdáig, és 4:4-nél ismét elbukta az adogatását, majd az Australian Open 2017-es junior bajnoka - aki ugyanabban az évben párosban diadalmaskodott Párizsban - könnyedén lezárta a meccset. Az összecsapás mindössze 1 óra 20 percig tartott.

"Ez már picit futósabb volt, mint a tegnapelőtti – nyilatkozta a meccs után. – Ellenfelem hátulról is sokszor hiba nélkül játszott, de fegyelmezetten ritörnöztem, és szettenként egy bréklabdát - amennyit kellett - meg tudtam csinálni. A szerváim nem működtek annyira jól, mint az első fordulóban, de jobbak voltak, mint általában. Most már csak annyi a dolgom, hogy levezessek, és készüljek a kvali döntős mérkőzésemre, amely valószínűleg pénteken lesz" – tette hozzá Piros, aki a főtáblára jutásért a brazil Felipe Meligeni Alvessel (190.) vagy a portugál Nuno Borgessel (126.) száll szembe.

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Az európai állam- és kormányfők közül egyre kevesebben vannak, akik még nem látogattak el az orosz invázió sújtotta Ukrajnába - most már nem gazdagítja ezt a tábort Orbán Viktor sem, a magyar miniszterelnök ugyanis ma Kijevbe utazott. Ám eközben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki gyakran jár Oroszországba, telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - tudósított a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×