eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Vasas SC megújult stadionja, az új Illovszky Rudolf Stadion a sajtóbejárás napján, 2019. július 3-án. A Fáy utcai létesítményt hivatalosan július 5-én, a Dunaszerdahelyi AC elleni labdarúgó-mérkőzéssel avatják fel.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Magához láncolta a Vasas a feljutás kulcsfiguráit, de ez nem lesz elég a bentmaradáshoz

Nem csak feljutott, bajnok is lett a másodosztályban a Vasas labdarúgó csapata. Nagy Miklós sportigazgató csak egyetlen estén át ünnepelte a sikert. Az InfoRádiónak adott interjújában a gárda legfontosabb feladatának azt jelölte ki, hogy stabilizálja a helyét az élvonalban.

Négy év után jutott vissza a labdarúgó NB I-be a Vasas. Az angyalföldiek célja a következő szezonban a bentmaradás, de a klub filozófiáján nem akarnak változtatni - mondta az InfoRádiónak a Vasas sportigazgatója, Nagy Miklós.

"Nagy ünneplés volt az öltözőben, hiszen óriási feszültség szabadult fel a játékosok és a vezetők körében is. Sokáig kellett várnunk erre a sikerre. Az én vonatkozásomban azért túl voltam ezen azon az estén, amikor matematikailag is meghúzhattuk a vonalat" - részletezte.

Mostantól viszont előre tekintenek, de a bentmaradás csak az "elsődleges cél".

"Sokan kérdezik, hogy mik a terveink a legendás időkhöz képest, de én azt mondom, nem szabad hiú álmokat dédelgetni, túlértékelni azt, hogy négy év után az élvonalban szerepelhetünk. Stabilizálni szeretnénk a helyünket az egyébként nem is olyan könnyű mezőnyben" - mutatott rá Nagy Miklós.

A Vasas alapvetően

magyar játékosokkal képzeli el a jövőt,

és kötöttek hosszú- és középtávú szerződéseket is játékosokkal. (A csapat jelenlegi keretét itt láthatja.)

"Ez előny is lehet, nem kell nekünk ezen a nyáron új csapatot építenünk, a váz megvan, természetesen erősíteni szükséges" - tette hozzá.

Hogy elég erős-e a jelenlegi keret az NB I-hez, arról azt mondta, igazolni kell majd "minden csapatrészben", a tavaszi szezonban látott összeszokottság nem lesz elég.

"Vannak intő példák az élvonalból, elég, ha a Honvédot említem, komoly játéktudású kerettel küzdenek a kiesés ellen" - figyelmeztetett Nagy Miklós. A szakmai stáb marad, legalábbis ez a terv.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×