eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kata Mihály, az MTK játékosa (b) és a ferencvárosi Aissa Bilal Laidouni a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MTK Budapest mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. május 7-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elrontotta a Fradi ünnepét az MTK

Két pont a különbség a Honvéd és az MTK között az utolsó forduló előtt.

Az MTK Budapest háromgólos győzelmet aratott a már bajnok Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szombati örökrangadóján, így életben tartotta bennmaradási esélyeit.

A kék-fehérek közel húsz év, 2002 szeptembere után tudták begyűjteni a három pontot a fővárosi rivális otthonában, míg a szerdai kupadöntőre készülő zöld-fehéreknek megszakadt 16 tét- és 12 bajnoki mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata.

Bár az MTK-nak nyernie kellett bennmaradási reményeinek életben tartásához, mégis elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt, így egyértelműen a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros irányította a játékot. Az iram nem volt túl nagy, a kék-fehérek pedig szervezetten védekeztek, így kevés lehetőséget hozott az első játékrész, a vendégeknek például egyetlen kaput eltaláló kísérlete volt.

A második félidő váratlanul MTK-helyzettel kezdődött, ekkor még a keresztléc kisegítette Bogdánt, azonban az egyre bátrabban futballozó vendégek a harmadik lehetőségüket már gólra váltották. Hátrányban újra aktívabb lett a Ferencváros, de továbbra is sok pontatlanság csúszott a játékába, így nem tudott egyenlíteni a lefújásig, sőt, a hajrában az MTK egy második találattal bebiztosította a számára létfontosságú győzelmet, majd a hosszabbításban a kegyelemdöfést is megadta.

Mindez azonban nem szegte kedvét a klub 33. bajnoki címét ünneplő ferencvárosi szurkolóknak, akik a meccs után a pályán tekinthették meg a díjátadó ceremóniát, melynek során Bánki Eriktől és Csányi Sándor MLSZ-elnöktől a játékosok megkapták aranyérmüket, majd magasba emelhették az OTP Bank Liga legjobbjának járó trófeát is. Ezt megelőzően, a hagyományoknak megfelelően, a csapatkapitány, Dibusz Dénes Fradi-sálat kötött Albert Flórián szobrának nyakába, amihez a csapat tagjai 33-as számmal ellátott zöld egyenpólóban vonultak.

Az MTK a sikerével két pontra csökkentette hátrányát az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvéddal szemben az utolsó forduló előtt.

A Budapest Honvéd úgy játszott gól nélküli döntetlent a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szombati játéknapján, hogy a 38. perctől emberhátrányban volt. A kispestiek pontszerzésével biztossá vált, hogy a Gyirmót FC Győr lesz az egyik kieső.

A gyenge iramú első félidőben a kispestiek némi mezőnyfölényét veszélyes kontráival ellensúlyozta a Mezőkövesd, amíg a hazaiak előtt csak lehetőségek adódtak, addig kapusuk, Szappanos két alkalommal bravúrral hárított. A Honvéd a 38. percben létszámban megfogyatkozott, Machach 13 perc alatt gyűjtött be két sárga lapot.

A szünet után a Mezőkövesd kihasználva létszámfölényét irányított, de a saját tizenhatosának előterébe szorult Honvéd szívósan és hiba nélkül védekezett. A felvonás felétől aztán a hazaiak is bátrabb játékra váltottak, kimerészkedtek a térfelükről, akciókat vezettek és helyzeteket is kidolgoztak. A végén ők álltak közelebb a gólszerzéshez, de közben kinyílt a védelmük, így a Mezőkövesd előtt is adódott lehetőség, az eredmény azonban nem változott.

A Honvéd immár hét forduló óta nyeretlen a pontvadászatban: három vereség mellett negyedszer ért el döntetlent. A kispestieket irányító Nebojsa Vignjevic, valamint a mezőkövesdiek szakvezetője, Supka Attila aktuális csapatával hatodszor mérkőzött meg egymással, és hatodszor végeztek döntetlenre, ezeken ötödször nem esett találat.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×