eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Tóth Márton, az OSC (b) és Molnár Erik, az FTC játékosa a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjében játszott első, az FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkőzésen a fővárosi Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2022. május 6-án. A döntő párharca az egyik fél második győzelméig tart.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sima FTC-győzelemmel kezdődött a vízilabda döntő

A Ferencváros rendkívül simán, 18-9-re nyert az OSC ellen a férfi vízilabda ob I döntőjének pénteki első találkozóján.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc következő felvonását május 18-án rendezik, míg az esetleges harmadik találkozóra három nappal később kerülhet sor.

Amióta rájátszásos rendszerrel dől el a bajnoki cím az élvonalban, a két csapat egyszer döntőzött egymás ellen, a 2018/19-es kiírásban akkor még három győzelmet kellett szerezni a végső sikerhez, a zöld-fehérek pedig egyszer sem szenvedtek vereséget.

A pályaelőny Varga Zsolt együttesénél van, hiszen jobb alapszakasz-mérleggel rendelkezett az újbudaiaknál, a két csapat egymás elleni mérkőzései közül az FTC novemberben otthon 7-6-ra nyert, a márciusi "visszavágón" pedig 10-10-es döntetlent született. A Ferencvárost többek között bajnoki címekig és Bajnokok Ligája-sikerig vezető szakember ugyanakkor nem állhatott a medence szélén visszatérő szívritmuszavara miatt. Helyét ideiglenesen Nyéki Balázs másodedző vette át, Madaras Norbert szakosztályelnök pedig másodedzőként segítette a szakember munkáját.

A Komjádi Uszodában rendezett összecsapáson a Ferencváros bő másfél negyed alatt ellépett riválisától, 6-2 után az OSC gyakorlatilag a meccsben maradásért küzdött. Varga Dániel együttesének az egész mérkőzés alatt csak egy-egy rövid jó periódusa volt, ezek után azonban a zöld-fehérek szinte mindig azonnal visszaállították a különbséget, a vége pedig gyakorlatilag kiütés lett.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×