eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Egy egész "hadsereget" Magyarországra küld az Egyesült Államok a vizes vb-re

Itt lesz Michael Phelps utódja és női gyorsúszás szupersztárja is.

Katie Ledecky és Caeleb Dressel vezetésével 41 fős amerikai úszócsapat versenyez majd a június 18. és július 3. között megrendezendő magyarországi vizes világbajnokságon.

A keret a Greensboróban rendezett válogatón alakult ki, a viadal szombaton este ért véget.

A hétszeres olimpiai bajnok Ledecky 200-tól 1500 méterig négy gyorsúszó számban nyert, s Budapesten várhatóan tovább gyarapítja vb-érmei számát, most 15 aranynál és három ezüstnél jár.

A tavalyi, tokiói ötkarikás játékok ötszörös győztese, Dressel a Duna Arénában sem fog unatkozni, ugyanis a válogatón 50 és 100 méter gyorson, valamint 50 és 100 méter pillangón is nyert. A 2019-es kvangdzsui világbajnokságon a szupersztár nyolc érmet, közte hat aranyat gyűjtött, míg 2017-ben, ugyancsak Budapesten hét számban diadalmaskodott.

Rajtuk kívül a nőknél a mellúszó specialista Lilly King, továbbá Claire Curzan, Torri Huske és Regan Smith, a férfiaknál pedig a hátúszó Ryan Murphy, valamint Bobby Finke és Chase Kalisz is több számban indul a vb-n. A Greensboróban 50 méter háton világcsúcsot felállító Hunter Armstrong 100 háton is vízbe ugrik majd.

Az úszóversenyeket a világbajnokság első hetében, június 18. és 25. között bonyolítják le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×