eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Non plus ultra: az Újpest elleni győzelemmel lett bajnok a Ferencváros

Az éllovas Ferencváros 2–1-re legyőzte ősi riválisát, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában, így a hátralévő meccsek eredményétől függetlenül megvédte a címét.

Négy fordulóval a szezon zárása előtt a zöld-fehéreknek 62 pontjuk van, a második Kisvárdának és a harmadik Puskás Akadémiának pedig 49. Egy évvel ezelőtt szintén az Újpest elleni hazai győzelemmel biztosította be aranyérmet a Ferencváros.

Az FTC története során 33. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és

sorozatban negyedszer végez az élen.

Legutóbb az Újpestnek volt hasonlóan hosszú sorozata a bajnokságban, a lila-fehérek a 70-es években egymást követően hétszer végeztek az élen.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-1 (2-1)

Groupama Aréna, 20 155 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Nguen (19.), Vécsei (39.), illetve Zivzivadze (6. - 11-esből)

piros lap: Loncar (93.)

sárga lap: Boli (61.), Kovacevic (81.), Loncar (88., 93.), Nguen (97.), illetve Croizet (43.), Onovo (60.), Csongvai (88.)

Ferencváros: Dibusz - Somália (S. Mmaee, a szünetben), Blazic, Kovacevic, Pászka - Esiti - Zachariassen (Auzqui, 72.), Laidouni (Besic, 90.), Vécsei (Loncar, 63.), Nguen - Boli

Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Boumal (Katona, 84.), Antonov - Csongvai, Onovo - Croizet, Bjelos (Mitrovic, 73.), Beridze (Simon, 87.) - Zivzivadze

Korai újpesti gól adta meg a szurkolóknak köszönhetően amúgy is jó hangulatú, teltházas találkozó alapját. Vendégkontra végén Esiti szabálytalankodott Beridzével büntetőt érően, amelyet a 6. percben Zivzivadze váltott gólra. Utóbbi kilencedik újpesti bajnoki meccsén tizedszer volt eredményes. A folytatásra maradt a nagy küzdelem, amelyben meddő fölénybe került a házigazda a saját térfelére visszazáró Újpesttel szemben. A 18. percben aztán egyenlített a Ferencváros: Boli centerezését a túloldalon üresen helyezkedő Nguen lőtte a kapuba. Kijött a szorításból az Újpest, amely a szünet előtt már a kezdeményezést is átvette, de hiába akadtak lehetőségei, az újabb gólt a hazaiak szerezték. A 39. percben Pászka gurította visszafelé a labdát, amelyet Vécsei helyezett laposan a bal sarokba.

Budapest, 2022. április 24.
A ferencvárosi Aissa Laidouni (elöl) és az újpesti Budu Zivzivadze a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. április 24-én.
MTI/Illyés Tibor
A ferencvárosi Aissa Laidouni (elöl) és az újpesti Budu Zivzivadze a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

A szünet után is élvezetes, nyílt maradt a játék, amelyben már Dibusznak, majd Banainak is akadt védenivalója, utóbbinak több is. A hajrához közeledve a kapuk egyre kevésbé forogtak veszélyben, és az iram is csökkent. Az Újpest próbált támadni, de sok hiba csúszott a játékába.

A 95. percben Dibusz rosszul mozdult ki a kapujából, és pechesen ért a labdához, ezt kihasználva Croizet lőtt a hazai kapuba. Karakó játékvezető viszont a videovisszajátszást követően kifelé ítélt szabadrúgást, mert az újpesti támadó kezét is érintette a labda.

Budapest, 2022. április 24.
Csoportkép a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatáról, miután 2-1-re legyőzte ősi riválisát, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én.
MTI/Illyés Tibor
Csoportkép a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatáról, miután 2-1-re legyőzte ősi riválisát, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

A két patinás fővárosi együttes 236. bajnoki találkozóját vívta egymással, az FTC 112. győzelmét aratta, 62 döntetlen és 61 újpesti siker mellett. A Ferencváros az Újpest elleni legutóbbi 19 bajnoki összecsapásán veretlen immár, öt döntetlen mellett 14-szer nyert, sorozatban tizedszer.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×