eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Emily Bölk (k), valamint a győri Kari Brattset (b) és Veronica Kristiansen (j) az FTC-Rail Cargo Hungária – Győri Audi ETO KC női bajnoki kézilabdamérkőzésen az Elek Gyula Arénában, 2022. április 14-én. A Ferencváros 29-24-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Elképesztő dráma, majdnem ölre ment Elek Gábor és Ambros Martin

Öt góllal nyert a Fradi, nyílt a női kézilabda-bajnokság hajrája.

A címvédő Ferencváros házigazdaként 29-24-re legyőzte a Győri Audi ETO KC csapatát a női kézilabda NB I csütörtöki rangadóján.

A csütörtöki rangadó a tervezettnél húsz perccel később kezdődött, mert a vendégcsapat az autópályán történt balesetek és torlódások miatt csak jelentős késéssel, 17.30-ra érkezett meg a Népligetbe. Az FTC keretéből Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Hársfalvi Júlia és Julia Behnke, a győriektől Laura Glauser, Lukács Viktória és Jelena Despotovic hiányzott.

Eleinte sokkal többet hibáztak a vendégek, így a tizedik percben már 7-2-es hátrányban voltak, ekkor Ambros Martín vezetőedző időt kért. A bravúros labdaszerzéseket bemutató címvédő öt perc alatt 6-0-s sorozatot produkált, játékosai a folytatásban is rendkívül elszántan kézilabdáztak, és taktikusan, hatékonyan védekeztek. A szabálytalanságok és a vitatható játékvezetői ítéletek miatt egyre feszültebb hangulatú utolsó tíz percben az ETO fokozatosan felzárkózott, a szünetben már csak egy találat volt a hátránya. Másfél perccel az első félidő vége előtt a két vezetőedző összeszólalkozott a pálya szélén, tettlegességre csak azért nem került sor, mert idejében szétválasztották Elek Gábort és Ambros Martínt, akik 2016-ban együtt irányították a magyar válogatottat. Az esetet az M4 Sport oldalán lehet megnézni.

A szünet után a Győr előbb egyenlített, majd két góllal ellépett. Elek Gábor időkérése után csapata ismét lendületbe került, és Klujber Katrin vezérletével nyolc perc alatt egy 4-0-s szériával visszavette a vezetést. Az FTC visszarendeződése továbbra is jól működött, pontatlan lövéseit kihasználva azonban ellenfele az 53. percben megint fordított. Erre a házigazdák egy hármas gólsorozattal reagáltak (25-23), a hajrában magabiztos játékkal tovább növelték a különbséget, a végeredményt pedig egy időn túli büntetővel állították be.

Mivel november közepén az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes győriek 25-20-re nyertek, a versenykiírás értelmében a szezon végén

pontegyenlőség esetén az összgólkülönbség dönti majd el az aranyérem sorsát a két együttes között.

Az ETO-nak még kettő, az FTC-nek viszont öt mérkőzése van hátra.

A Ferencváros védekezését dicséri, hogy 52 lövése volt az egész meccsen, az ETO-nak viszont csak 44.

Klujber kilenc, Emily Bölk és Angela Malestein hét-hét góllal, Janurik Kinga 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Stine Oftedal és Veronica Kristiansen öt-öt góllal, Amandine Leynaud 11 védéssel zárt.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×