eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Emily Bölk (b) és Merel Freriks, a Dortmund játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája 14. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Borussia Dortmund mérkőzésen az Érd Arénában 2022. január 19-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Nehéz helyzetbe került a Fradi

A Ferencváros 33-26-ra kikapott a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért folyó párharc szombati, első mérkőzésén.

Az első tíz percben a szlovénok jól használták ki azokat a hibákat, amelyeket ellenfelük támadásban elkövetett, de ellépni nem tudtak, mert az FTC felállt védőfala jól működött. A folytatásban nagyon hasonló volt a két csapat teljesítménye támadásban, védekezésben, illetve a hibák számában és típusában is, ezért sokáig egyik sem tudott számottevő előnyt kialakítani. A hajrában egy hármas gólsorozattal 14-11-re megugrott a Krim, a szünetben azonban ismét csak egy gól volt a különbség.

A hazaiak 22-19-nél vezettek ismét hárommal, ekkor Elek Gábor vezetőedző újból időt kért. A következő három gólt szintén a Krim lőtte, ezért a Ferencváros szakvezetője a 46. percben az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta, és ezzel sikerült megfékezni a szlovénokat.

Az utolsó tíz percet Emily Bölk nélkül játszotta le az FTC, a német balátlövőt a harmadik kiállítása miatt végleg kizárták. A magyar együttesnek nem volt szerencséje, többször a kapufát találta el. A házigazdák hatékonyan védekeztek, az utolsó három találatot ők szerezték, így végül héttel nyertek.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok jobbátlövője, Ana Gros volt, aki 16 lövésből 13 gólt lőtt, így őt választották a meccs legjobbjának. A vendégeknél Angela Malestein hét, Emily Bölk hat találattal zárt. A kapusok közül Jovana Risovic 41,5 százalékos védési hatékonysággal (41/17) járult hozzá a sikerhez, Janurik Kinga kilenc, Suba Sára két lövést védett.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Érden. A párharc győztese a negyeddöntőbe jut, ahol a címvédő norvég Vipers Kristiansanddal találkozik.

Az FTC legutóbb a 2002-es elődöntőben tudott párharcot nyerni a BL egyenes kieséses szakaszában.

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC csoportgyőztesként a negyeddöntőbe került, ahol az Odense HB vagy a Brest Bretagne lesz az ellenfele. A dán-francia párharc első meccsét vasárnap rendezik.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×