eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Chelsea labdarúgóklub címere a londoni Stamford Bridge stadion egyik kapuján 2022. február 28-án. A Chelsea tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics  2022. február 26-án a klub jótékonysági alapítványának kezébe adta a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea irányítását. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Rég várt zöld lámpát kapott meg a Chelsea

Az Egyesült Királyság kormánya módosította a klub különleges licencét.

A klub nem tudott jegyeket eladni, mióta a tulajdonos Roman Abramovicsot a kormány szankcionálta az ukrajnai orosz invázió miatt.

A szerdán megadott engedély értelmében Chelsea jegyeket árulhat idegenbeli meccsekre, kupameccsekre, valamint a női csapat mérkőzéseire. Az új szabály értelmében a jegyeladásokból származó bevétel közvetlenül a Premier League-hez folyik be, majd az érintett felek között kerül szétosztásra – írta a BBC. Az továbbra is érvényben marad, hogy a hazai Premier League-mérkőzésekre csak azok a Chelsea-szurkolók mehetnek be, akik vagy bérlettel rendelkeznek, vagy a szankciók bevezetése előtt vásárolták meg a jegyüket.

A klub tehát árulhat jegyeket az április 6-i Real Madrid elleni hazai Bajnokok Ligája-negyeddöntőre, valamint az április 16-án a Wembley Stadionban megrendezésre kerülő FA-kupa-elődöntőre a Crystal Palace ellen. A Chelsea következő női szuperliga-mérkőzése április 3-án lesz Kingsmeadowban a Reading ellen.

  • Az idegenben játszott Premier League-mérkőzések minden bevétele a házigazda csapatot illeti.
  • Az FA-kupa és a Bajnokok Ligája-mérkőzések jegyértékesítéséből befolyt pénz a Chelsea FC helyett a Premier League-n keresztül az adott versenyszervezőhöz vagy hazai klubhoz kerül.

A Chelsea azt kérte, hogy a jegyeladásokból a klubnak járó összeget az ukrajnai háború áldozatainak adományozzák. A Premier League ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy a kedvezményezett jótékonysági szervezetek nevét a klubbal folytatott konzultációt követően hirdetik ki.

A korábbi kormányzati szankciók célja az volt, hogy megakadályozzák Abramovicsot abban, hogy pénzt keressen a Chelsea-vel. Leállították a Premier League-klub eladására tett kísérletét is, amikor a vagyonát befagyasztották. Abramovics március 2-án kezdett vevőt keresni a klubra, öt nappal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Az eladás lefolytatásával az amerikai Raine Group befektetési társaságot bízták meg. A kormány várhatóan újabb engedélyt ad majd ki, hogy lehetővé tegye a klub értékesítését, amint kijelölték a lehetséges új tulajdonost.

Hat nyilvánosságra hozott ajánlatról tudni, és a legjobb esetben ezen a héten sikerül a potenciális vevők listáját három-négy jelentkezősre szűkíteni. Határidő nincsen arra vonatkozóan, hogy mikor zárulhat le az ügylet, mivel az amúgy is összetett folyamatot tovább nehezíti az ajánlattevő társaságok közötti éles verseny. A brit lap azt írta, hogy közülük legalább kettő növelte ajánlatát a múlt hétvégén.

A végső szót a Chelsea mondja ki. Érdekesség, hogy Roman Abramovics is részt vehet a nyertes ajánlat kiválasztásában, annak ellenére, hogy elvették tőle a klubigazgatói posztot.

A nyilvánosság előtt is ismert hat ajánlattevőről a BBC ír részleteket.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×