eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Vizes vb: Száz nap a rajtig, bemutatták a logót

Az esemény logóját az a cég tervezte, amely már a 2017-es világbajnokságon is kulcsszerepet játszott az esemény arculatának kialakításában.

Száz nappal a budapesti vizes világbajnokság rajtja előtt a magyar szervezők bemutatták az esemény hivatalos logóját. A tervezők szándéka szerint ez egyszerre idézi meg a víz szó angol megfelelőjének kezdőbetűjét, illetve emlékeztet egy úszóra, de akár vízilabdázóra is.

"Máskor hatalmas csinnadratta, tűzijáték és konfettieső övezi ezt a napot, most azonban eltekintünk ettől" - mondta Wladár Sándor, a szervezőbizottság elnöke. "Egyrészt megígértük, hogy költségtakarékos eseményt rendezünk, ahol a sport és kizárólag a sport van a középpontban, másrészt az idő rövidsége miatt a szervezőbizottság valamennyi munkatársa a világbajnokság előkészítésén munkálkodik, azaz sem idő, sem erőforrás nincs arra, hogy nagyszabású ünnepségeken parádézzunk. Maga a világbajnokság lesz az ünnep, öt vizes sportág csodálatos ünnepe" - folytatta.

Az esemény logóját - a szervezők közlése szerint - a Graphasel cég tervezte, amely már a 2017-es világbajnokságon is kulcsszerepet játszott az esemény arculatának kialakításában.

"A víz angol megfelelőjének, a világon mindenki által ismert water szónak a kezdőbetűje jelenti a fő hangsúlyt, ugyanakkor akár egy úszót, vagy a vízen lévő labdát is beleláthatunk" - mondta Ördögh László ügyvezető igazgató. "Ezzel a logóval a 20. századi grafika hagyományai előtt is tisztelgünk, amikor tiszta geometriai elemeket használtak a tervezők; miközben ma valóságos reneszánszát éljük az egyszerűsített dizájnoknak, azaz a jelen trendekhez is tökéletesen illeszkedik a vb-logó, és természetesen mindenben megfelel a FINA előírásainak is."

Idén - májusban - eredetileg Fukuokában rendezték volna a világbajnokságot, amelyet tavalyról halasztottak el, de a nemzetközi szövetség február elején közölte, hogy az eseményt tovább halasztják, és Fukuoka 2023-ban lesz házigazda, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják. Február 7-én aztán azt is bejelentette a FINA, hogy az újonnan kiírt 2022-es vb-nek Budapest lesz a házigazdája, illetve központja.

A vb június 18-án rajtol és július 3-áig tart. Az úszás és a műugrás versenyei a Duna Arénában zajlanak majd, a műúszás a margitszigeti Széchy-medencében lesz, a nyíltvízi úszók a Lupa-tavon küzdenek, míg vízilabdában a szigeti Hajós-uszoda mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×