eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó

A Ferencváros ismét döntetlent játszott az MTK-val

A címvédő és listavezető Ferencváros meglepetésre csak gól nélküli döntetlent játszott az utolsó előtti MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján.

A felek a legutóbbi öt találkozójukat tekintve negyedszer végeztek döntetlenre - az FTC egy győzelme mellett -, a most zajló kiírásban másodszor is 0-0 lett a csatájuk.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

A mozgalmas, jó tempójú első félidőben a Ferencváros az akcióiból több lehetőséget dolgozott ki, de azok nem jelentettek veszélyt Mijatovic kapujára. Az MTK ritkán jutott el a vendég tizenhatos környékére, mert a ferencvárosiak mezőnyben gyorsan visszaszerezték az elvesztett labdákat.

A szünetben hármat cserélt az MTK, amely a vendégek fokozódó nyomása miatt rövid időre beszorult a saját térfelére. Bő tíz perc után azonban nemcsak kijött a szorításból a hazai együttes, hanem helyzetei is adódtak. A 69. percben parázs jelenetek játszódtak le az MTK kapuja előtt, kétszer a hazai védők blokkoltak, kétszer Mijatovic védett, egyik alkalommal óriási bravúrral. Lendületben maradt az FTC, fölénye a 79. percben érett góllá - Zachariassen talált be -, amit fél perccel később érvénytelenített Karakó játékvezető, mert a vendégek akcióját lesállás előzte meg a bal oldalon. A hajrá a Ferencvárosé volt, de a helyzeteiben akkor már nem volt gólveszély.

Ez volt a 220. bajnoki örökrangadó, 90 FTC- és 78 MTK-siker mellett az 52. döntetlen született.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×