eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A dán válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 3. fordulójában játszott Dánia - Hollandia mérkőzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 24-én. Dánia 35-23-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Dánia az első elődöntős a kézilabda Eb-n

A világbajnok Dánia biztosította elődöntőbe jutását a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 35-23-ra legyőzte Hollandiát a középdöntő harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.

Koronavírusos megbetegedések miatt mindössze 14 játékost tudtak benevezni a holland csapatba, és látszott is a játékán a tartalékos összeállítás. A góllövőlistát vezető Kay Smits is hiányzott, az irányító Lucas Steins pedig a kispadról nézte a mérkőzést. A 11. percig jól tartották magukat (8-6) a hollandok, utána viszont nagyon nehezen boldogultak a dánok nyitott védekezésével, és a 22. percben már tízgólos hátrányban voltak.

A vártnál is hamarabb eldőlt a mérkőzés, és mivel a világbajnok nem erőltette, hogy "kiüsse" ellenfelét, sőt több játékosát is pihentette, a különbség a második félidő elején némileg csökkent (25-18). A hátralévő időben is felszabadultan, sportszerűen kézilabdázott mindkét együttes, és a skandinávok végül 12 találat különbséggel nyertek, továbbra is százszázalékosak, és a további eredményektől függetlenül biztosították elődöntőbe jutásukat.

Budapest, 2022. január 24.
A dán Mathias Gidsel (k), valamint a holland Robin Schoenaker (b) és Lars Kooij (j) a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 3. fordulójában játszott Dánia - Hollandia mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 24-én. Dánia 35-23-ra győzött.
MTI/Kovács Tamás
A dán Mathias Gidsel (k), valamint a holland Robin Schoenaker (b) és Lars Kooij (j) a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 3. fordulójában játszott Dánia - Hollandia mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

Mathias Gidsel mind a kilenc lövését gólra váltotta, és a kontinenstornán jelenleg 31/30-as mutatóval büszkélkedhet. Mikkel Hansen és Johan Hansen hét-hét, a túloldalon Dani Baijens hat alkalommal talált be. A dán kapusok közül Kevin Möller tíz, Niklas Landin kilenc lövést védett, így előbbi 47, utóbbi 43 százalékos hatékonysággal zárt.

A középdöntő-csoportokból az első és a második helyezettek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, I. csoport (Budapest):

Dánia-Hollandia 35-23 (21-12)

Horvátország-Izland 23-22 (10-12)

később: Franciaország-Montenegró 20.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×