eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Mocsai Lajos szövetségi kapitány (b) és Nagy László, a nemzeti válogatott mezével a Thália Színházban, miután bejelentették, hogy a Barcelonával spanyol bajnok világklasszis átlövő három év kihagyás után csatlakozik a világbajnoki selejtezőre és a londoni olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéhez.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy László keményen válaszolt Mocsai Lajos kritikájára

A kézilabda-szövetség alelnöke és a férfi válogatott edzői stábjának a tagja még keresi a választ a korábbi sikerkapitány felvetésére, hogy mi a magyar kézilabda irányelve.

"Messzemenő következtetést ebből a világversenyből nem lehet levonni, természetesen a hibákat ki kell javítani, de ezen dolgozunk is” – így összegezte a DIGI Sport híradójának Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, egyben a férfi válogatott edzői stábjának a tagja a házigazda magyar együttes csoportkörös kiesésével zárult Európa-bajnokságot; majd arról beszélt, hogy meglátása szerint nem volt előjele a mostani teljesítménynek.

"A tavalyi világbajnoki ötödik helyezett, illetve a két évvel ezelőtt egészen elfogadhatónak mondott Európa-bajnoki teljesítményünk nem ezt mondatta velünk, hogy hazai rendezőként így kiesünk a csoportból. Sajnos megtörtént, hamarosan meglesz a szakmai vélemény, amit az elnökség elé tárunk" – nyilatkozott Nagy László.

Több hazai szakértő már a kiesés másnapján megfogalmazta a véleményét, a korábbi világválogatott Éles József például úgy nyilatkozott, hogy szerinte akit nyomaszt 20 ezer magyar szurkoló, az adja le a címeres mezt.

"Hogy egyet tudok-e vele érteni vagy nem, az az én magánvéleményem. Egyértelmű, hogy látszott pár játékoson, hogy meglepte ez a közeg. Ezúton is szeretnénk a szurkolók támogatását megköszönni, sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk, és nem tudtunk nekik még legalább négy mérkőzésen ilyen jó hangulatot teremteni" – mondta Nagy László.

A korábbi női és férfi szövetségi kapitány Mocsai Lajos az InfoRádiónak arról beszélt, hogy "ez a spanyol típusú kézilabda nincs a vérünkben, ezért át kell strukturálni a játékunkat", és azt is javasolta, hogy vissza kellene nyúlni a magyar kézilabdázás történelmi tradícióihoz, mert az felel meg a magyar kézilabdának.

"Érdekes kijelentés – reagált a nyilatkozatra Nagy László. – Mérlegeltünk, hogy a magyar válogatott tagjai milyen edzők kezei alatt dolgoztak az elmúlt évben, és ahhoz szerettük volna felállítani nemcsak a taktikát, hanem a fizikális felkészülést is – ez nem spanyol, hanem skandináv, és a skandináv kézilabda ott van az élmezőnyben. Igyekeztünk ötvözni ezeket a szakmai irányelveket. Hogy mi a magyar kézilabda irányelve, arra a választ még én is keresem."

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×