eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
VALENCIA, SPAIN - SEPTEMBER 19: Dalma Galfi of Hungary plays a forehand shot in her Ladies Singles Final match against Martina Trevisan of Italy on Day Seven of BBVA Open Internacional de Valencia at Sporting Club de Tenis on September 19, 2021 in Valencia, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Quality Sport Images/Getty Images)
Nyitókép: Manuel Queimadelos Alonso/Quality Sport Images/Getty Images

Gálfi Dalma maratoni csatát vívott az Australian Openen

A kvalifikációban 12. helyen kiemelt magyar játékos – aki 126. a világranglistán – szerdán a holland Indy de Vroome (252.) ellen lépett pályára.

Az elvesztett első szett után a balatonfüredi teniszező 5:1-re elhúzott, de csak rövidítésben, meccslabdát hárítva tudta hozni a játszmát. Az utolsó felvonásban az ellenfél hamar brékelőnyre tett szert, majd 5:4-nél, saját adogatásnál újabb mérkőzéslabdához jutott, de a 23 éves magyar ezt is kivédekezte, és 6:5-re fordított.

A találkozót lezáró rövidítés előtt – amelyet tíz nyert pontig játszanak az Australian Openen – a holland ápolást kért a combjára, aztán 5-2-re és 9-3-ra elhúzott, innen pedig már nem volt visszaút Gálfi Dalma számára. Az összecsapás három órát tartott.

Gálfi Dalma, aki nemrég pozitív koronavírusteszt miatt hét napot egy melbourne-i karanténhotelben töltött, ezzel nem jutott főtáblára – akárcsak a kvalifikáció nyitókörében búcsúzó Jani Réka.

Selejtező, 2. forduló
Indy de Vroome (holland)-Gálfi Dalma (12.) 6:4, 6:7 (9-11), 7:6 (10-6)

Az Australian Open hétfőn rajtol. Bondár Anna, Udvardy Panna, illetve Fucsovics Márton alanyi jogon főtáblás lesz Melbourne-ben.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×