eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a cseh Jiri Vesely ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2021. június 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Győzelemmel melegített az Australian Openre Fucsovics Márton

A nyolcadik helyen kiemelt Fucsovics Márton bejutott a második fordulóba az adelaide-i, 494 ezer dollár (156 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 38. játékos kedden a holland Botic van de Zandschulppal (56.) csapott össze, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott novemberben, Stockholmban.

Második mérkőzésükön a magyar játékos az első játszmában főként a sikeres első szervái után volt ellenállhatatlan, az ilyen adogatásainak 83 százalékából pontot szerezve 6:3-mal került előnybe. A második szett rövidítésbe torkollott, de Fucsovics ebben a műfajban is riválisa fölé kerekedett, s végül 1 óra 53 perc alatt diadalmaskodott.

A 29 éves nyíregyházi teniszező a nyolcaddöntőben a selejtezőből főtáblára jutott francia Corentin Moutet-val találkozik. A két játékos először csap össze egymással.

Fucsovics - aki főtáblás lesz a hétfőn rajtoló Australian Openen - a múlt héten is Adelaide-ben versenyzett, akkor egyesben az első fordulóban búcsúzott, párosban pedig a negyeddöntőig jutott.

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton (8.)-Botic van de Zandschulp (holland) 6:3, 7:6 (7-4)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×